10. listopadu 2020 • 21:24

Češi mají druhého nakaženého! Šilhavému zbývá na Německo 24 fotbalistů

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úterní testy na koronavirus odhalily v české fotbalové reprezentaci před středečním přípravným utkáním v Německu druhého nakaženého hráče. Podle informací iSport.cz jde o útočníka Legie Varšava Tomáše Pekharta. V Lipsku se už nezúčastnil předzápasového tréninku a je v izolaci na hotelu. Po pondělních vstupních odběrech měl pozitivní výsledek sparťan David Pavelka.



„Během úterního testování byl u hráčů české fotbalové reprezentace odhalen jeden další pozitivní výsledek testu na covid-19. Hráč se necítil dobře už před tréninkem a zůstal tak z preventivních důvodů na hotelovém pokoji v Lipsku. Následně po oznámení dnešních výsledků zůstal v izolaci a dále se bude řídit standardně pokyny příslušných hygienických autorit,“ řekl novinářům tiskový mluvčí Fotbalové asociace ČR Michal Jurman.

Po vypadnutí Pavelky a v úterý pozitivně testovaného hráče má trenér Jaroslav Šilhavý aktuálně v kádru 24 jmen. Po středečním duelu v Německu reprezentanti v neděli přivítají v Plzni v Lize národů Izrael a o tři dny později tamtéž zakončí vystoupení v druhém ročníku soutěže soubojem s bývalým federálním partnerem Slovenskem.

Reprezentanti během nynějšího srazu, který je poslední v roce, absolvují čtyři testy. První odběry podstoupili v pondělí dopoledne na srazu v Praze při příjezdu na hotel a až do výsledků byli izolováni na pokojích. Pozitivně testovaný Pavelka ještě před ukončením preventivní karantény mužstvo opustil.

Druhé odběry absolvoval tým v úterý, protože Němci vyžadují negativní výsledek den před utkáním. Další dvě série odběrů pak český celek podstoupí před domácími zápasy s Izraelem a Slovenskem.

Koronavirus reprezentaci výrazně zasáhl při posledních dvou srazech. V září po výhře 3:1 na Slovensku musel původní výběr kvůli dvěma pozitivním testům u členů realizačního týmu do karantény a proti Skotsku hrálo narychlo složené nové mužstvo pod vedením zastupujícího trenéra Davida Holoubka. V říjnu pak během srazu postupně vypadlo sedm hráčů včetně kouče Šilhavého.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud