11. března 2022 • 09:50

Kadeřábkovy éry v repre: dlouholetá opora, pak zlom pod Šilhavým

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
5
  • Pavel Kadeřábek odehrál v reprezentaci skoro osm letPavel Kadeřábek odehrál v reprezentaci skoro osm letFOTO: Barbora Reichová (Sport)

    Skoro osm let patřil Pavel Kadeřábek do české reprezentace. Ve čtvrtek ale krajní obránce německého Hoffenheimu oznámil, že v dresu národního týmu kvůli zdravotním problémům už hrát nebude. Projděte si jeho reprezentační éry podle trenérů, kteří Česko vedli.

  • Debut a nejlepší období

    Pavel Vrba (květen 2014 – červen 2016)
    21 zápasů, 2 góly

    Pavel Vrba byl vůbec první trenér Pavla Kadeřábka v reprezentačním áčku. Tehdy ještě působil obránce ve Spartě, která si došla suverénně pro svůj poslední titul, a velká část jejího kádru tvořila osu národního mužstva. Včetně Kadeřábka, jenž debutoval v květnu 2014 při přípravě ve Finsku a ve Vrbově období nastupoval pravidelně v základní sestavě, za dva roky vynechal jen tři zápasy – dva kvůli zranění a jeden přípravný proti Švédsku, v němž odpočíval na lavičce.

    Pavel Kadeřábek začal v reprezentaci pod Pavlem VrbouFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • První zdravotní trable

    Karel Jarolím (srpen 2016 – září 2018)
    12 zápasů, 1 gól

    I pod Karlem Jarolímem byl Pavel Kadeřábek první volbou na pravého beka, poprvé se u něj ale začaly objevovat častější zdravotní problémy, kvůli nimž vynechal celkem tři srazy, šest zápasů. V posledním Jarolímově zápase v reprezentaci, při prohře 1:5 v přípravném utkání v Rusku, zůstal sedět na lavičce, v základní sestavě nastoupil Vladimír Coufal. Navzdory výsledku jakási předzvěst, že se bude měnit i jeho role v mužstvu.

    Pavel Kadeřábek v roce 2017 v zápase proti San MarinuFoto Michal Beránek (Sport)

  • Zlom před dvěma lety

    Jaroslav Šilhavý (říjen 2018 - dosud)
    15 zápasů, 0 gólů

    Zhruba dva roky se i pod Jaroslavem Šilhavým dokázal bek Hoffenheimu udržet v pozici pravého obránce číslo jedna, v kuse tedy více než šest let. Zlom nastal na podzim 2020 a definitivně v létě 2021, kdy jeho místo v sestavě zabral Vladimír Coufal, jenž se tou dobou už etabloval i ve West Hamu v Premier League. Během loňského podzimu chyběl i na svou žádost v nominacích úplně, opakující se zdravotní problémy ho nakonec v březnu 2022 donutily ke konci v reprezentaci.

    Česká děkovačka po zápase s Dánskem ve čtvrtfinále EUROFoto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud