1. září 2022 • 10:35

Reprezentace má nové dresy: tradiční barvy a větší znak na prsou

Autor: krm, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová reprezentace představila nové dresy, ve kterých bude hrát během příštích dvou let. Barevně se novinka drží tradic - domácí sada je červená, venkovní bílá. Zaujme ale například výraznější znak na prsou. „Velký lev na hrudi mi připomněl dobu, kdy v národním týmu válel třeba Antonín Panenka,“ uvedl trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý.



Nové dresy se dočkají premiéry velmi brzy, už v září v závěrečných duelech Ligy národů s Portugalskem a ve Švýcarsku. Stejně jako v posledních letech Součka a spol. obléká společnost Puma. Domácí červená sada má odkazovat na úspěšnou historii, venkovní bílá naopak mířit do budoucnosti.

„Červená varianta dresu je klasika, která k reprezentaci neodmyslitelně patří. Velký lev na hrudi mi připomněl dobu, kdy v národním týmu válel třeba Antonín Panenka. Moc mě těší, že na naši historii nezapomínáme. Na druhou stranu chceme hledět i do budoucnosti, což zase symbolizuje bílý dres určený pro venkovní zápasy,“ řekl kouč Jaroslav Šilhavý.

Výraznou vzhledovou úpravou je právě větší znak na prsou. Designéři se inspirovali v dresech z let 1934, 1976 a 1996, kdy byla reprezentace velmi úspěšná. 

Nové trikoty váží pouze 72 gramů a jsou vyrobeny ze stoprocentně recyklovaných materiálů. „Hráčům poskytují větší komfort,“ uvedl za firmu Puma Miloslav Ptáček.

Sparťan Ladislav Krejčí v domácí sadě dresů
Sparťan Ladislav Krejčí v domácí sadě dresů

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud