20. listopadu 2008 • 15:17

Brückner: S dohady se setkávám celý život

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karel Brückner bere spekulace o svém dalším působení u rakouské fotbalové reprezentace s nadhledem. Na dnešní tiskové konferenci řekl, že se s dohady o tom, zda u mužstva setrvá, či bude propuštěn, setkává celý život.



"To už zřejmě prostě patří k téhle profesi. A netýká se to jen mě, ale skoro všech trenérů. Snad jen Alex Fergusson v Manchesteru tyhle problémy nemá," reagoval Brückner na dotaz o své budoucnosti u rakouského reprezentačního týmu.

Padne Brückner? Hráči se jej zastali >>>

"Jediný rozdíl teď asi je, že se o mně už nespekuluje jen v Česku, nebo jen v Rakousku, ale v obou zemích," prohlásil trenér, který byl navzdory středeční porážce svého výběru od Turecka až v nečekané pohodě.

Možná k ní přispěla i skutečnost, že rozhodování o jeho dalším osudu v Rakousku se znovu odložilo. Jak řekl ČTK mluvčí ÖFB Peter Klinglmüller, vedení svazu teď přednostně řeší otázku volby nového předsedy, který nahradí Friedricha Sticklera, jenž 7. listopadu překvapivě odstoupil. Proto ve středu večer po utkání s Tureckem o otázce trenéra vůbec nejednalo.

Brückner ale zároveň ví, že problém jeho budoucnosti tím nebyl nadlouho smeten ze stolu. "Budeme o tom mluvit se zástupci ÖFB příští měsíc. Sám se k této otázce nechci vyjadřovat dřív, než to projednám s vedením svazu, to by podle mě nebylo etické," vyhnul se přímé odpovědi na otázku, zda si sám přeje u rakouského mužstva pokračovat.

Na tiskovce spolu se svými asistenty Jánem Kocianem a Andreasem Herzogem zhodnotil zápas s Tureckem podobně jako bezprostředně po utkání. Konstatoval, že dost dlouho se dařilo plnit záměry, ale pak několik hrubých chyb v obraně postavilo průběh zápasu na hlavu. Zlepšení obranné činnosti celého týmu označil za hlavní cíl pro nejbližší období, na němž musí hráči pracovat v klubech.

Do varu se Brückner dostal jen při odpovědi na otázku, která další utkání rakouské ligy navštíví. Zdůraznil, že by mohl klidně jezdit po rakouských stadionech třikrát týdně, procházet se v kravatě v prostorách vyhrazených pro VIP hosty a klábosit s funkcionáři, ale to prostě není jeho styl práce.

"Můj styl je studium záznamů zápasů rakouské reprezentace, oddílů, v nichž hrají hráči mého výběru, a zápasů našich soupeřů. To neznamená, že se na zápasy jen dívám, já je analyzuji, studuji, každý si prohlížím pětkrát a přemýšlím o nich. To je docela vyčerpávající činnost a jen za poslední tři měsíce jsem jí věnoval stovky hodin," zdůraznil.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud