25. října 2009 • 17:36

Fotbalistky v kvalifikaci o MS porazily Wales

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České fotbalistky ve druhém utkání kvalifikace o postup na mistrovství světa v roce 2011 dnes v Praze zvítězily nad Walesem 2:1 a oplatily mu prohru z úvodního zářijového duelu.



Na výhře měla největší podíl Veronika Pincová, která se ve vršovickém Dolíčku postarala o oba góly domácích přesnými hlavičkami.

Opora pražské Slavie se poprvé trefila už v osmé minutě. V 17. minutě odpověděla vyrovnáním Fishlocková, ale Pincová za dalších pět minut skórovala podruhé. Z výhry se mohli radovat i přítomný šéf ČMFS Ivan Hašek s novou předsedkyní komisi ženského fotbalu a rozhodčí Dagmar Damkovou. Na obě české branky přihrála Kateřina Došková.

Zápas na hřišti Bohemians 1905 byl domácí premiérou pro někdejší hvězdu "klokanů" Vladimíra Hrušku, který před kvalifikací nahradil na lavičce ženské reprezentace Dušana Žovince.

"Ve srovnání se zápasem ve Walesu musím být spokojen, pomohl nám návrat některých hráček do sestavy v čele s Doškovou. Tu jsme stáhli z útoku do zálohy a dnes uplatnila svoji techniku a přehled. Výborná byla i Pincová. Náš herní projev se oproti prvnímu utkání zlepšil, mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem," uvedl Hruška.

Další kvalifikační duel sehrají fotbalistky 26. listopadu doma proti Belgii. Šanci na účast na světovém šampionátu si udrží pouze vítěz skupiny, v níž jsou ještě Ázerbájdžán a favorizované Švédsko.

Nejlepší tým postoupí do play off, z nějž se čtyři celky dostanou na MS. Poražená družstva z play off čekají další vyřazovací zápasy o to, kdo se utká s třetím týmem ze zóny CONCACAF a o poslední vyhrazené místo pro Evropu.

Česko - Wales 2:1 (2:1)
Branky: 8. a 22. Pincová - 17. Fishlocková. Rozhodčí: Gaálová (Maď.). ŽK: Voňková - Ludlowová, Townsendová, Wadeová. Diváci: 652.
Sestava ČR: Taušová - Benýrová, Heroldová, Pincová, Vyštejnová - Ringelová, Došková, Pivoňková, Hoferková (88. Kladrubská) - Divišová (90. Danielová), Voňková (60. Pospíšilová). Trenér: Vl. Hruška.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud