26. května 2010 • 22:42

Fotbalisté se museli při letu z USA vracet

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nádech dobrodružství měla zpáteční cesta české fotbalové reprezentace z přípravného turné ve Spojených státech amerických. Speciál s reprezentanty se musel krátce po vzletu kvůli problémům s dveřmi vrátit do New Jersey a do Prahy nakonec dorazil s dvouhodinovým zpožděním.



Češi vyrazili ihned po vítězném duelu s USA (4:2) z Hartfordu na tříhodinovou cestu do New Jersey, odkud se měli vydat zpět do Čech. Jelikož je letiště v Newarku přes noc zavřené, dostala česká výprava výjimku a odbavení absolvovala netradičně přímo na letištní ploše u speciálu.

Na zpáteční cestu vyrazili svěřenci Michala Bílka o půl hodiny později, ale to byl teprve začátek dalších problémů. Přibližně po 30 minutách letu kapitán oznámil, že musí stroj kvůli poruše na dveřích, které se zasekly a nešly otevřít, otočit zpět do Newarku. Závada by prý mohla způsobit komplikace při přeletu oceánu.

Později se ukázalo, že poruchu způsobil popruh na jedné z tašek bagáže, který se přiskřípl do dveří, což vyvolalo signalizaci na palubní desce letadla.

Český tým se tak vrátil do New Jersey a na cestu do Evropy vyrazil o tři hodiny později. Na rozdíl od letu do USA, kdy se tankovalo na Islandu, tentokrát výprava absolvovala mezipřistání na severu Kanady.

Pak už piloti zamířili rovnou do Čech a nakonec se jim povedlo zpoždění snížit. Reprezentanti přistáli na Ruzyni v 21:20, přesně o dvě hodiny později, než bylo původně plánováno.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud