23. července 2010 • 17:39

Francouzská revoluce: Nezahraje si nikdo z JAR

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový trenér francouzských fotbalistů Laurent Blanc dnes rozhodl, že v srpnovém přátelském utkání proti Norsku nenastoupí ani jeden z 23 hráčů, kteří byli v kádru pro mistrovství světa v JAR.



Všichni tak byli kolektivně potrestáni za disciplinární prohřešky, kterých se během turnaje dopustili. S Blankovým rozhodnutím dnes souhlasil francouzský svaz, který trest na jedno utkání pro všechny hráče potvrdil v prohlášení.

594018:title:true:true

Francouzští fotbalisté na světovém šampionátu propadli. Skončili už v základní skupině a navíc si kromě špatných výkonů proti sobě popudili veřejnost i svým chováním.

Útočník Nicolas Anelka měl o poločase druhého zápasu s Mexikem vulgárně nadávat tehdejšímu trenérovi Raymondu Domenechovi a následně byl vyřazen z kádru. To se nelíbilo některým hráčům, a proto odmítli nastoupit k tréninku.




Jejich chováním se začala zabývat i francouzská vláda a očekává se, že někteří hráči již nebudou moci nikdy reprezentovat. Blanc, který se stal trenérem národního týmu až po šampionátu, se zatím rozhodl pro kolektivní trest a pro zápas s Norskem hraný 11. srpna dá prostor jiným hráčům, kteří dostanou šanci vybojovat si místo v reprezentaci. Nominaci na Norsko představí 5. srpna.

Z týmu tak vynechá i své bývalé svěřence z Bordeaux Cédrica Carrassoa, Marca Planuse, Yoanna Gourcuffa a Aloua Diarru, kteří patřili do kádru pro MS.

Blanc tvoří nový tým.
Blanc tvoří nový tým.

 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud