30. srpna 2013 • 23:35

Bayern vstal z mrtvých, Superpohár vyrval Chelsea v penaltách

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové SUPERdivadlo jménem Superpohár mezi Chelsea a Bayernem rozhodly v pražském Edenu až pokutové kopy, ve kterých po selhání Lukaka v poslední sérii slavil klub z Mnichova. V normální hrací době skončil duel po parádních trefách Torrese a Ribéryho 1:1, v prodloužení přiblížil Blues triumfu muž s případným jménem Eden Hazard, v nastaveném čase ale dokázal přeci jen skvělého Čecha překonat Martínez.



MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 8. • 20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
3:2
ONLINE
30. srpna
20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí: 48. Ribéry, 120+1. Martínez, . Shaqiri

Hosté: 8. Torres, 93. Hazard

Sestavy

Domácí: Neuer – Rafinha (56. Martínez), Boateng, Dante, Alaba – Lahm "C", Kroos – Robben (95. Shaqiri), Ribéry – Müller (71. Götze) – Mandžukić. Trenér: Josep Guardiola.

Hosté: Čech – Ivanović, Cahill, David Luiz, Cole – Ramires, Lampard "C" – Schürrle (87. Obi Mikel), Oscar, Hazard (113. Terry) – Torres (98. Lukaku) Trenér: José Mourinho.

Karty

Domácí: Ribéry, Boateng

Hosté: Cahill, Ramires, Luiz, Ramires (č), Torres, Lukaku, Cole

Rozhodčí

J. Eriksson – M. Klasenius, S. Wittberg – S. Johannesson, M. Strömbergsson (vš. SWE)

Stadion

Stadion Eden, Praha (CZE)

Návštěva

20 800 (vyprodáno) diváků

Chelsea tak v duelu o Superpohár neuspěla podruhé za sebou, loni prohrála s Atléticem Madrid 1:4. Naopak Bayern slaví po třech předchozích neúspěších v letech 1975, 1976 a 2001. Bavorský klub navíc oplatil Chelsea porážku na penalty z loňského finále Ligy mistrů.

Bayern měl od začátku zápasu více ze hry. Bylo patrné, že trenér Guardiola chce po hráčích, aby drželi míč podobně jako jeho bývalí svěřenci v Barceloně. Chelsea se tak prvních sedm minut nedostala do hry, ale pak hned využila první nabídnutou šanci k brejku.

Hazard prošel přes tři obránce, přihrál do křídla Schürrlemu, německý záložník poslal před branku prudký centr a Torres propálil brankáře Neuera. Obránci Bayernu nedokázali španělského útočníka ubránit, přestože na něj byli tři.

VIDEO | Podívejte se na sestřih zápasu Bayern Mnichov -  Chelsea

Chelsea se především bránila, ale Lahmova střela našla jen Čechovy rukavice a reprezentační gólman pak vyškrábl i nebezpečnou technickou střelu Ribéryho. Nejlepší hráč Evropy v anketě UEFA neuspěl ani s dvěma pokusy z dálky, které poslal nad břevno.

Ribéry si to však vynahradil hned po změně stran. Zatímco v první půli zkoušel pálit jen na vzdálenější tyč, v 48. minutě to zkusil z 25 metrů k bližší tyči a Čech byl na jeho pokus krátký.

Vyrovnání donutilo Chelsea vylézt z obranné ulity a aktivní napadání se málem vyplatilo v 64. minutě. Stoper Dante pod tlakem uklouzl při rozehrávce, míče se zmocnil Torres a předložil ho do obrovské šance Oscarovi, který byl sám před Neuerem. Německého gólmana si položil, ale už ho nedokázal špičkou kopačky přehodit.

Eden Hazard se raduje z gólu Chelsea v prodloužení zápasu o Superpohár proti Bayernu Mnichov
Eden Hazard se raduje z gólu Chelsea v prodloužení zápasu o Superpohár proti Bayernu Mnichov

Branku měli na hlavě i obránci Ivanovič, který po rohu trefil jen břevno, a Luiz, jehož pokus zlikvidoval Neuer. Chelsea si vedle neproměněných šancí zkomplikovala situaci i v 85. minutě, kdy Ramires dostal druhou žlutou kartu a Londýňany oslabil.

V úvodu prodloužení však prošel Hazard přes tři obránce a vydařené sólo zakončil střelou znamenající vedení Chelsea. Bayern se ale nevzdal a vytvořil si drtivý tlak, ve kterém dlouho ztroskotával na brankáři Čechovi.

Ten si poradil s hlavičkami Mandžukiče a Martíneze a nepřišli si na něj ani Götze a Ribéry z přímého kopu. Nakonec však Bayern přece jen srovnal, když v posledních sekundách prodloužení dorazil míč do sítě Martínez.

V rozstřelu pak Čech byl dvakrát blízko k tomu, aby chytil pokusy Lahma a Shaquiriho, ale neuspěl. Naopak Neuer si v páté sérii počkal na Lukakovu střelu a zajistil Bayernu trofej.

Bayern Mnichov - Chelsea FC 2:2 po prodloužení (1:1, 0:1), na penalty 5:4
Branky: 47. Ribéry, 120.+1 Martínez - 8. Torres, 93. Hazard. Penalty proměnili: Alaba, Kroos, Lahm, Ribéry, Shaqiri - Luiz, Oscar, Lampard, Cole. Neproměnil: Lukaku (Chelsea). Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ŽK: Ribéry, Boateng - Cahill, Ramires, Luiz, Torres, Lukaku, Cole. ČK: 85. Ramires. Diváci: 17 686.
Bayern: Neuer - Rafinha (56. Martínez), Boateng, Dante, Alaba - Lahm, Kroos - Robben (96. Shaqiri), Müller (71. Götze), Ribéry - Mandžukič. Trenér: Guardiola.
Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Luiz, Cole - Ramires, Lampard - Schürrle (87. Mikel), Oscar, Hazard (113. Terry) - Torres (98. Lukaku). Trenér: Mourinho.

Zápas o Superpohár mezi Bayernem a Chelsea jsme sledovali ONLINE ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud