17. listopadu 2011 • 16:08

ONLINE: Předsedou fotbalové asociace se stal Miroslav Pelta

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbal povede Miroslav Pelta. Jako moravský kandidát porazil ve třetím volebním kole Tomáše Paclíka, majitele Viktorie Plzeň. Na vítězství mu stačilo 55 hlasů moravských delegátů. Třetí kandidát Jindřich Rajchl skončil už v prvním kole.



Šéfem českého fotbalu je Pelta

Pelta mohl být spokojen, bude vládnout českému fotbalu
Pelta mohl být spokojen, bude vládnout českému fotbalu

Český fotbal povede Miroslav Pelta. Jako moravský kandidát porazil ve třetím volebním kole Tomáše Paclíka, majitele Viktorie Plzeň. Na vítězství mu stačilo 55 hlasů moravských delegátů. Třetí kandidát Jindřich Rajchl skončil už v prvním kole.


Volba byla dlouhá, ale svého šéfa český fotbal má. Po čtvrté hodině volební komise do mikrofonu zahlásila: "Předsedou FAČR se stal Miroslav Pelta."


Porazil hned dva své soupeře - Tomáše Paclíka a Jindřicha Rajchla. Toho dokázal vyřadit ze hry už v prvním kole. Ačkoli Rajchl v české komoře získal nejvíc hlasů, v moravské pouze jeden, což mu v součtu obou komor nestačilo.


Miroslav Pelta sleduje dění na Valné hromadě fotbalové asociaceFoto Pavel Mazáč (Sport)
"Bez Romana (Berbra) to prostě nejde," krčil rameny Rajchl na redaktora deníku Sport. Jeho názor po třetím kole podpořil i Tomáš Paclík: "Berbr je v tuto chvíli nejmocnější muž českého fotbalu."


Už před volbou se spekulovalo, koho mocný bafuňář Berbr podpoří. Bylo veřejným tajemstvím, že má pod palcem několik desítek delegátů. A že pouze on rozhodne, komu svůj hlas dají. Dali ho Peltovi. Ve třetím kole, ve kterém rozhodovala jen Morava.


"Chci poděkovat za podporu," řekl bezprostředně po zvolení Pelta. "Navíc dneska nikdo neprohrál. I poražený Rajchl povýšil na I. místopředsedu a Paclík zůstává členem výkonného výboru. Snad mezi námi nejsou překážky a budeme spolu normálně pracovat."


Rajchl se obává, že se fotbal zvolením Pelty vrátí do starých kolejí. Paclík ale slibuje, že z pozice člena výkonného výboru se pokusí návratu před rok 2009 zabránit.

ONLINE PŘENOS z volby nového předsedy FAČR
17:35 Online přenos končí. Přejeme hezký zbytek dne.
17:33 Pelta odmítl, že by se fotbal vrátil do starých kolejí. "Doba temna atd., to jsou planá slova. Tam, kde jsem pracoval, vždycky byly peníze a úspěch. Tohle chci a jsem schopný realizovat i ve vedení českého fotbalu."
17:25 Miroslav Pelta si na tiskové konferenci postěžoval na malou podporu v čeksé komoře. "Ale i kdybych kandidoval za Čechy, věřím, že bych dneska zvítězil," řekl.
16:56 Valná hromada skončila. "Byla úspěšná. Máme předsedu i kompletní výkonný výbor," potěšilo předsedajícího Rudolfa Řepku. Co nevidět dorazí mezi novináře Miroslav Pelta.
16:52 Schváleno závěrečné usnesení, které shrnuje dnešní VH.
16:44 Roman Berbr se stal členem výkonného výboru za kraje a okresy. Ze 69 hlasů získal podporu 46 delegátů. Hned 23 hlasovacích lístků bylo neplatných.
16:34 Jste spokojeni se zvolením Miroslava Pelty do předsednického křesla FAČR? Hlasujte v anketě vpravo.
16:30 Kolem páté hodiny se uskuteční tisková konference s novým předsedou Fotbalové asociace Miroslavem Peltou. Jeho vyjádření přineseme v tomto online přenosu.
16:24 Zvolením Pelty Paclík doufá, že se fotbal nevrátí do starých kolejí. "Jako člen výkonného výboru se postarám o to, aby tomu tak nebylo," dodal.
16:23 "Proč jsem kandidoval za Moravu? Protože takto kalkuloval Pelta, udělal jsem to samé. A aby hlavně předsedu volila Morava."
16:22 Tomáš Paclík v hloučku novinářů uvedl, že největším vítězem dnešních voleb je Roman Berbr. "Na předsedu dotlačil toho, koho podporoval. A hlavně pomohl sobě do výkonného výboru. Je to nejmocnější muž českého fotbalu," hlesl.
16:15 Nyní delegáti budou volit člena výkonného výboru za české kraje a okresy. Jediným kandidátem je Roman Berbr. Předseda volební komise přišel s tím, že se nebude hlasovat tajně, neboť je jeden kandidát. Avšak někteří delegáti upozornili na to, že už jednou byl volební řád schválen a netřeba jej měnit.
16:13 Miroslav Pelta přijímá ze všech stran gratulace.
16:12 Petr Kašný potvrdil, že se vzdal postu člena výkonného výboru.
16:10 "Chci poděkovat za podporu. Je to důležitý den," spustil nový šéf fotbalu Miroslav Pelta. "Dneska nikdo neprohrál. I poražený Rajchl povýšil na I. místopředsedu a Paclík zůstává členem výkonného výboru. Snad mezi námi nejsou překážky a budeme spolu normálně pracovat. Díky za příjemný a relativně kultivovaný průběh valné hromady."
16:07 Miroslav Pelta je předsedou FAČR.

Moravská komora rozhodla takto:
Paclík - 17
Pelta - 54
16:06 Delegáti jsou na svých místech. Dozvíme se výsledky.
15:51 Stále je přestávka. Moravští delegáti volí ve třetím kole. Vyhraje ten, kdo získá nejvíc hlasů.
15:40 Petr Kašný se údajně vzdal postu člena výkonného výboru. Zatím jde o neoficiální informaci.
15:33 Moravští delegáti mají radost. Poprvé v historii budou sami - bez české komory - rozhodovat o předsedovi. "To je historická událost, to je na ožrání," křičel v hale jeden z nich.

Druhé kolo:

Čechy, 18 neplatných hlasů:
Paclík - 61
Pelta - 51

Morava, 0 nepaltných hlasů:
Paclík - 17
Pelta - 54

15:29 Potvrzeno. Ve druhém kole nikdo nebyl zvolen. Rozhodne třetí kolo, ve kterém však bude hlasovat jen moravská komora. Tam má větší podporu Pelta.
15:23 Ve druhém kole se však nerozhodne. Podle informací iSport.cz rozhodne o předsedovi FAČR až třetí kolo.
15:22 Miroslav Pelta se spokojeně prochází po jednacím sále. Jeho spojenec Dušan Svoboda (Sparta) se poťouchle usmívá. Je asi hotovo. Předsedou bude Pelta.
14:48 Poraženému Jindřichu Rajchlovi volal hned po prvním kole bývalý předseda Ivan Hašek. Stručně si řekli, že je to v háji. "Fotbal se vrací do starých kolejí."
14:45 Neúspěšný Rajchl: Kučera ze mě na Moravě dělal ďábla »
14:40 Valná hromada stále neprobíhá, čeká se na výsledky.
14:15 Delegáti mají po obědě a jdou hlasovat.
14:02 "Pro mě je pozitivní, že jsem vyhrál v Čechách i bez podpory Romana Berbra," dodal Rajchl.
14:00 Před novináře přišel poražený kandidát Jindřich Rajchl: "Chtěl jsem českému fotbalu pomoci, ale moravští delegáti dali na pomluvy Dalibora Kučery a viděli ve mně nějakého ďábla. Pořád mě očerňovali. Alespoň bude mít žena radost, ta nechtěla, abych vyhrál."
Tomáš Paclík za dalším kandidátem na předsedu Jindřichem Rajchlem (vlevo)Foto Pavel Mazáč (Sport)
13:55 Delegáti se odebrali na oběd, poté budou volit ve druhém kole.
Volební výsledky v 1. kole:
Čechy: Paclík 38 hlasů, Pelta 37, Rajchl 46, 9 neplatných.
Morava: Paclík 15, Pelta 54, Rajchl 1, 1 neplatný.
Do druhého kola postupují vítězové v součtu obou komor
13:50 V prvním kole předseda zvolen nebyl. Do druhého kola volby postupují Miroslav Pelta a Tomáš Paclík.
13:33 Jednání valné hromady stále nepokračuje. Novináři mají v tiskovém středisku plátno zhasnuté.
13:08 V prvním kole se může stát předsedou ten, kdo získá nadpoloviční počet hlasů v obou komorách. Pokud se tak nestane, postoupí do druhého kola pouze dva kandidáti největším počtem hlasů. Ve druhém kole platí stejné pravidlo o nadpolovičním počtu hlasů. Pakliže ani v tomto případě nebude předseda zvolen, přijde na řadu třetí kolo. V něm je zvolen ten, kdo v komoře, jejímž je kandidátem, získá vyšší procento hlasů.
13:00 Je velice pravděpodobné, že předseda dnes zvolen bude. Největším favoritem zůstává Miroslav Pelta.
12:59 Při projevu kandidátů nejvíce selhal Tomáš Paclík. Byl nepřipravený, svými slovy nijak nezaujal. Miroslav Pelta vsadil na emotivní projev. Zajímavá byla zejména pasáž o reprezentaci, že "je třeba přestat brečet a začít pracovat". Rajchl mluvil o tom, čeho za poslední dva roky jako místopředseda asociace dosáhl. A že chce v tomto trendu pokračovat.
12:45 Jednání VH bylo přerušeno, aby proběhlo první kolo volby. Delegáti volí podle starých stanov.
12:45 Delegáti byli upozorněni, že musí svého kandidáta zakroužkovat. "Pardón, zaškrnout," opravil se předseda volební komise. "Tak ne, zakroužkovat," opravil se znovu. Vtipná scénka odstartovala volby. Snad je každý delegát správně pochopí...
Miroslav Pelta v rozhovoru s Dušanem Svobodou (vlevo)Foto Pavel Mazáč (Sport)
12:42 "Jedinou věcí, která se nám nepovedla, bylo, že se nám nepodařilo zvýšit prestiž fotbalu u nás doma," uznal Rajchl.
12:41 "Je na vás, zda uvěříte slibům zářných zítřků, nebo vsadíte na osvědčenou kartu, která přinesla stabilní prostředky pro český fotbal," uvedl Rajchl.
12:40 Rajchl se mezitím vychloubá tím, co po boku Ivana Haška v asociaci dokázal. "O 100% jsme zhodnotili televizní práva, reprezentace postoupila na EURO a mládežnické výběry se kvalifikovaly na vrcholové turnaje. Z toho jsme získali dvě medaile."
12:38 Miroslav Pelta po svém projevu hledal pohledem Romana Berbra, ale ten mluví zrovna s Jaroslavem Starkou. Jeden z českých delegátů mu dokonce řekl, aby si přesedl k delegátům z Moravy, když kandiduje za Moravu...
12:37 "Každý z nás kandidátů se dostatečně představil. Myslím si, že nemusíte dát na slova různých zvěrozvěstů a jiných kandidátů. Drtivá většina je určitě přesvědčena o tom, koho za chvilku zakroužkujete."
12:36 "Dnes vybíráme našeho kapitána, který nás bude reprezentovat a určí, kam budeme směřovat," začal.
12:36 Před delegáty předstoupil Rajchl.
12:35 "Jsem přesvědčen, že dokážu splnit vše, co slibuji. Nekandiduji pro to, aby se předsedou nestal pan Paclík, ale abych fotbalu pomohl," zakončil Pelta.
12:33 "Také chci vytvořit stabilní finanční řešení za pomocí států a podnikatelů. STES musí generovat více prostředků pro ligu. I v regionálním fotbale musí FAČR vytvořit politické prostředí. Mým cílem je, aby každý kraj měl do roku 2013 svůj vlastní STES," říká Pelta.
12:32 "Řeči, že nemáme správnou generaci hráčů, jsou alibismem. Postoupili jsme na EURO. Do Anglie v roce 1996 jsme taky nejeli s hvězdným týmema a měli jsme stříbro. Můj program je přestat brečet, přestat se vymlouvat a začít pracovat," nebere si servítky Pelta.
12:31 Teď promlouvá Miroslav Pelta a tvrdí, že ho šokovalo odstoupení Ivana Haška. "Asi se nemusím představovat, o fotbale vím všechno. To si dovolím říct," hlásí.
12:30 "Chci také zavést jasná pravidla do práce FAČR," pokračuje Paclík.
12:29 Slovo si vzal opět Tomáš Paclík. "Chci být zvolen oběma komorami. Jde mi o to, abychom navenek vystupovali jednotně a získali od státu více peněz do mládežnického fotbalu. Politici to slibují, ale zatím to tak nevypadá."
12:27 Jindřich Rajchl: "Tak schválně... Já se narodil v Hradci, bydlím v Praze, takže jsem rád, že jsem kandidátem Čech. Někdo být musí."
12:27 Miroslav Pelta: "Jsem kandidátem Moravy, přijal jsem odtamtud 37 kandidatur."
12:25 Tomáš Paclík: "Bylo by normální kandidovat za Čechy, ale pokud chce někdo kalkulovat a můžeme si vybírat, pak chci kandidovat tam, kde mám trvalé bydliště (v Olomouci)."
V jednacím sále sportovního centra v Nymburce nejdřív promluvil k delegátům Dalibor KučeraFoto Pavel Mazáč (Sport)
12:25 Bylo potvrzeno, že všichni tři kandidáti mohou kandidovat na předsedu svazu. Musí ale říct, za jakou komoru kandidují.
12:21 Delegáti si schválili Volební řád VH, který asociace novinářům dosud nedodala.
12:19 Návrh na změny stanov byl oběma komorami přijat s účinností od 1.1. 2012. Delegáti si ale můžou dodatečně odhlasovat, aby se volilo podle těchto stanov už dnes. Zatím tak neučinili.
12:16 Vávra přednesl nový návrh: "Předsedou je ten, jehož prostý součet hlasů získaných dohromady je vyšší - a to s tím, že od každé komory musí získat alespoň 35% hlasů."
12:13 Delegáti se stále domlouvají na návrhu Vávry. Toho prostě nenapadlo, že podle jeho "pravidel" by mohli vyhrát hned dva kandidáti. Svůj návrh moc nepromyslel.
12:06 Kolem stolu výkonného výboru se shromáždilo několik delegátů a projednávají návrh Jiřího Vávry.
12:02 Delegáti stále řeší změnu stanov, která by začala platit až v budoucnu. Navíc v návrhu na změnu stanov přišli na matematickou chybičku, že by předseda asociace nemusel být ve třetím kole zvolen. Neboť podmínku (získání nadpoloviční počet hlasů v jedné komoře + 35% z druhé komory) by mohli splnit oba kandidáti. Takže se delegáti znovu radí o tom, co projednávali několik týdnů.
11:54 Delegát Vávra přednesl návrh změny stanov. Dodal ale, že by změny začaly platit až od příštího roku.
11:52 Jednání valné hromady konečně pokračuje.
11:47 Třetí kolo bude pozměněno tak, že o vítězi nerozhodne pouze jedna komora, za kterou Pelta, Rajchl či Paclík kandidují. Rozhodnou procenta z obou komor. Od různých vlivných delegátů však prosakují informace, že k třetímu kolu ani nedojde. Uvidíme.
11:43 Podle zjištění iSport.cz si chce delegát Vávra ve změně stanov ujasnit, kdo za koho kandiduje. A jasně specifikovat "proč". Poté přijde na řadu další bod: jak volit ve třetím kole.
11:31 Na valné hromadě mohou zastupovat kluby jen statutární zástupci. Například místo Jaroslava Starky, který na VH dorazil jako host, zastupuje Příbram sekretář Petr Soucha. Byť je Starka majitelem klubu, právně nemá nárok na žádný majetek, a proto nemůže být statutárním zástupcem klubu.
11:26 "Účelově se to ohýbá, Morava chce volit za každou cenu," řekl jeden z kandidátů Tomáš Paclík pro iSport.cz.
11:20 O přestávce spolu rozmlouvali Rajchl s Peltou. Zatímco první by nerad, aby návrh změny stanov prošel, Pelta to údajně podporuje. Má podporu na Moravě, která změnu prosazuje.
11:19 Přestávka byla prodloužena. Začne se až v 11:45.
Dalibor Kučera (vlevo), Jindřich Rajchl a Miroslav Pelta (vpravo) naslouchají slovům Romana BerbraFoto Pavel Mazáč (Sport)
11:16 Návrhem změny stanov by pozměnit volbu v případném 3. kole. O vítězi by neměla rozhodnout jedna komora, za kterou Pelta, Rajchl či Paclík kandidují. Rozhodnou procenta z obou komor.
11:12 Novinářům byly rozdány body Jednacího řádu. Nejzajímavější je pasáž: V případě hromadného porušování zásad či pokud by jednání valné hromady ztrácelo důstojnost, předsedající jednání přeruší až do obnovení pořádku. - Doufejme, že k tomu nedojde.
11:05 Zdá se ale, že přestávka náladu Pelty značně zlepšila. Po telefonickém hovoru a debatě s Dušanem Svobodou ze Sparty se konečně začal usmívat.
10:58 Zajímavý je výraz jednoho z kandidátů Miroslava Pelty. Působí poněkud zaraženě. S málokým promluví. Nejvíce aktivní je dvojice Berbr-Lněnička.
Miroslav Pelta v plénu valné hromady FAČR Miroslav Pelta v plénu valné hromady FAČRFoto Pavel Mazáč (Sport)
10:55 Na valné hromadě chybí předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damková, která u volby 16. září nechyběla.
10:49 Jednání bylo před bodem šest (změna stanov) přerušeno na půl hodiny. Valná hromada by tak měla pokračovat od 11:20.
10:48 Delegáti schválili i návrhovou komisi.
10:47 Nyní byla schválena volební komise.
10:44 Návrh změny stanov pravděpodobně upraví volbu předsedy.
10:42 Delegáti schválili, že do programu zařadí návrh na změnu stanov. Čechy (pro 118 delegátů, proti 5, zdrželo se 7) - Morava (pro 71 delegátů, proti nikdo, nezdržel se nikdo).
10:39 Berbr nyní vehementně rozmlouvá s Lněničkou. Paclík se zase dohaduje s Nezvalem z Moravy.
10:38 Jeden z delegátů si stěžuje, že nemá podklady pro volební řád. Jiný považuje za skandální, že s tím nebyl seznámen v časovém předstihu.
10:36 Nyní se rozhoduje právě o programu VH. Vávra požaduje změnu stanov FAČR. Řepka chce vědět od Vávry přesné číslo bodu. "Je to číslo sedm," odpověděl Vávra. Už ale neuvedl, o jakou změnu by šlo.
10:36 Jednací řád byl schválen.
10:34 Vystoupil delegát Vávra. Chtěl zařadit nový bod do programu VH. Byl však upozorněn, že valná hromada je teprve u schvalování jednacího řádu. V poklidu tak odešel a sedl si zpátky na místo.
Fotbal si volí nového předsedu, vpředu zády delegáti (zleva) Dušan Svoboda, František Hrdlička a Karel PoborskýFoto Pavel Mazáč (Sport)
10:33 Hladce byli schváleni skrutátoři, tedy sčitatelé hlasů.
10:31 Ministr Josef Dobeš opustil sál. Zřejmě kvůli nabitému programu. Dnešní volby se tak nezúčastní.
10:30 "Byl bych rád, aby dnešní konference navázala na úspěch z Podgorice. takže vám přeji šťastné jednání," doplnil.
10:29 Laurinec pogratuloval Česku k postupu na EURO 2012 a také mluví o skvělých výkonech brankáře Petra Čecha.
10:28 Nyní k delegátům promlouvá František Laurinec, člen výkonného výboru UEFA a bývalý prezident slovenského svazu.
10:27 "Delegáti, dnes můžete mít pocit, že jste něco udělali pro český fotbal. Nebo můžete se cítit jako Milouš Jakeš - jako kůl v plotě," zakončil svůj projev Dobeš.
10:24 Poté, co si vzal slovo ministr Dobeš, Roman Berbr odešel ze sálu. Proč? Těžko říct.
10:23 Dobeš také přirovnal situaci ve sportu k 17. listopadu 1989. "Stojíme na křižovatce."
10:22 Podle Dobeše je celý sport dlouhodobě podfinancovaný. Prý jak ze strany Sazky, tak státu. "Sport za posledních deset let přišel asi o 40% finanční podpory," řekl.
10:21 "Fotbal není jenom sportem, ale společenský fenomén. Je to ohromaná odpovědnost vás, delegátů."
10:20 "Dalším úspěchem je to, že máme tým v Champions League. Ale největším úspěchem je to, že se konečně dá dívat na zápasy první ligy. Z toho usuzuji, že český fotbal má budoucnost," myslí si Dobeš.
10:19 Slova se ujal ministr školství Josef Dobeš. "Předně děkuji za pozvání a možnost zde vystoupit. Chtěl bych hlavně fotbalu poblahopřát k úspěchu. Všichni jsme na vlně euforie po postupu na ME," začal.
10:17 Miroslav Pelta téměř s nikým nemluví. Pouze na poslední chvíli něco řešil s Romanem Berbrem a Ondřejem Lněničkou. Ten je dost aktivní.
10:16 Generální sekretář FAČR Rudolf Řepka byl zvolen předsedajícím dnešní volby. "Děkuji všem za podporu. Budu se snažit, aby dnešní VH byla věcná, stručná a jasná. Chci, abychom dnes měli nového předsedu," uvedl.
Tomáš Paclík na valné hromadě FAČR, vpravo dole další kandidát Jindřich RajchlFoto Pavel Mazáč (Sport)
10:16 Stále chybí delegáti z Opavy a jeden zástupce z druhé ligy.
10:13 "Dovolil bych si kandidáty vyzvat, abychom delegáty přesvědčili, aby umožnili VH proběhnout. Umožněte kandidátům v duchu fair-play utkat se o post předsedy asociace. Máte jediný pokus, jedinou střelu na bránu. Leží na vás tíha odpovědnosti, které se nezbavíte. Vraťte českému fotbalu hrdost," pokračuje.
10:13 "Naši reprezentanti dokázali po původně nepřesvědčivých výkonech táhnout za jeden provaz. Zkusme je napodobit. Dejme českému fotbalu nový impulz," nabídí delegáty Kučera.
10:12 Před delegáty předstoupil místopředseda Dalibor Kučera. "Dnešní VH vstoupí do fotbalové historie. Záleží na vás, jaké bude mít písmo," řekl.
10:10 Novináři dnes nemají přístup přímo do jednacího sálu. Valnou hromadu sledují v jiné místnosti, kde jim je promítán přímý přenos ze sálu. Vše začalo puštěním státní hymny.
10:06 Valná hromada stále nezačala. Čeká se na několik delegátů z Moravy, které zastihlo náledí na silnicích.
10:04 Podle nejnovějších informací se delegáti ze severní Moravy chtějí odklonit od Jindřicha Rajchla. Podpoří Tomáše Paclíka.
10:03 Na valnou hromadu dorazil i ministr školství Josef Dobeš.
10:00 Je deset hodin, ale valná hromada ještě nezačala. Podle informací iSport.cz přímo od delegátů se lobuje do poslední chvíle. Roman Berbr prý začal vytvářet další konstrukci. Jaký scénář vymyslí?

Mimořádná valná hromada FAČR volí svého nového předseduFoto Barbora Reichová (Sport)

9:58 Dosud se nepodařilo vyřešit otázku, kdo je kandidátem Čech a kdo Moravy. Ovšem třeba Miroslav Pelta se považuje za moravského kandidáta, kde bude mít velkou podporu, byť je majitelem Jablonce ze severních Čech.
9:51 Podle zákulisních informací je největším outsiderem dnešní volby majitel Viktorie Plzeň Tomáš Paclík. Přestože si svou roli uvědomuje, předem z boje utéct nechce. Favoritem je Miroslav Pelta, který bude mít podporu vlivného bafuňáře Romana Berbra.
9:48 První pokus zvolit nástupce Ivana Haška před dvěma měsíci nevyšel. Obě komory Čechy a Morava se nedohodly na volebním programu a k volbě nakonec vůbec nedošlo. Stejný scénář může valnou hromadu potkat i dnes. Komory dosud nenašly společnou řeč.
9:44 Většina delegátů již dorazila na místo. Parkují na hřišti s umělým povrchem. Valná hromada oficiálně začne v deset hodin.
9:43 Vítejte u přenosu z valné hromady FAČR, který se koná tentokrát ve Sportovním centru Nymburk. Do voleb jdou tři kandidáti - Miroslav Pelta, Jindřich Rajchl a Tomáš Paclík. Je ale možné, že šéf českého fotbalu nebude zvolen.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud