7. února 2011 • 13:45

Francouzi zešíleli: Rosického vyšetřuje Interpol

Autor: bko, bke
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní duel anglické Premier League mezi Newcastlem a Arsenalem má šokující dohru. Tedy v tom smyslu, s jakým obviněním přišla francouzská média. Podle nich dokonce kapitána české reprezentace Tomáše Rosického vyšetřuje Interpol!



Zápas, ve kterém Arsenal jako hostující tým vedl už 4:0, ale nakonec jen remizoval, byl podle francouzské státní televize Stade 2 zmanipulován. V hlavní roli měl přitom být  Tomáš Rosický, který zavinil dva góly. Interpol zprávy o tom, že by zápas vyšetřoval, důrazně popřel.

Belgický deník Derniére Heure se na své internetové stránce dokonce odvolává na německou policii, jejíž pozornost vzbudily podivné pohyby na Rosického bankovních kontech.

Interpol tak o tom měly uvědomit dokonce německé úřady. Situace došla tak daleko, že Interpol musel přijít s prohlášením, že žádné takové podezření neprověřuje.

"Interpol nedostal žádnou žádost o pomoc, případné vyšetřování tak musí provádět vnitrostátní orgány. Generální sekretariát nikdo o asistenci ve vztahu k tomuto obvinění nepožádal," řekla britskému Telegraphu mluvčí Interpolu.

Petr Čech o zápase Newcastle - Arsenal:
"To utkání mě šokovalo. Hlavně to, že Arsenal inkasoval čtyři góly v tak rychlém sledu. Myslím si, že když vedete 4:0, tak i v deseti lidech musíte takový náskok udržet. Ale asi by se nikdo nedivil, kdyby Newcastle nakonec vyhrál."

Tomáš Rosický přišel v sobotu na hřiště v 69. minutě, krátce poté, co Newcastle snížil stav na 1:4.

V krátkém sledu pak následovaly dvě penalty pro domácí, když o druhou se "zasloužil" právě český záložník, který ve vápně přistrčil Williamsona.

Domácí se dostali na dostřel jediného gólu, který tři minuty před koncem vstřelil Tioté. V podezření je ale prý i rozhodčí Phil Dowd, který byl na Newcastle v závěru zápasu "příliš hodný".

Tomáš Rosický si i přes remízu 0:0 přípravný duel v Dánsku pochvaluje.
Tomáš Rosický si i přes remízu 0:0 přípravný duel v Dánsku pochvaluje.

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud