25. května 2011 • 09:57

Ferguson potvrdil. Van der Sara nahradí De Gea

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester United je velmi blízko získání náhrady za Edwina Van der Sara, který po sezoně končí kariéru. Manažer United Alex Ferguson potvrdil, že klub už je domluvený s dvacetiletým gólmanem Davidem De Geou z Atletika Madrid.



O příchodu španělského talentu do United se mluvilo už v zimní přestávce. De Gea je považován za možného nástupce Ikera Casillase v brance reprezentace, Atletiku loni pomohl k triumfu v Evropské lize a Superpoháru.

David de Gea má od léta chytat v Manchesteru United. David de Gea má od léta chytat v Manchesteru United.Foto ČTK/AP

"Sledovali jsme ho už docela dlouho. Je velmi rychlý, podává vyrovnané výkony a určitě bude skvělou náhradou za Edwina," nechal se slyšet Ferguson.

"Hledali jsme podobný typ brankáře jako je Edwin. Vždycky vynikal klidem a organizačními schopnostmi. A přesně tohle De Gea splňuje," chválí svou budoucí jedničku boss United.

De Gea by měl s Manchesterem v brzké době podepsat pětiletý kontrakt, podle informací britských médií za něj United zaplatí 17,8 milionu liber. Ferguson měl zájem i o gólmana Schalke Manuela Neuera, ten však dá s největší pravděpodobností přednost Bayernu Mnichov.

Čtyřicetiletý Van Der Sar za United odchytá ještě sobotní finále Ligy mistrů proti Barceloně, pak řekne brankářské kariéře definitivně sbohem.

A De Gea bude s největší pravděpodobností tím, kdo jednoho z nejlepších gólmanů Premier League v brance Manchesteru nahradí...



Van der Sar se raduje spolu s Ferdinandem
Van der Sar se raduje spolu s Ferdinandem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud