Pavel Janega
5. června 2012 • 10:10

Hazarda „ukecal“ Abramovič. Jsem tu, abych vyhrával trofeje, řekl

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Teprve včera stvrdil svůj přestup z Lille do Chelsea. A stal se definitivně spoluhráčem Petra Čecha. Poté ještě zapózoval fotografům s modrým dresem a už pelášil na svoje první interview coby hráč blues. „Tak jsem konečně tady! Jsem nadšený. Splnil se mi sen,“ byla první slova Edena Hazarda. Hráče, za nějž ruský oligarcha Roman Abramovič zaplatil 32 milionů liber (v přepočtu podle aktuálního kurzu přes 1 miliardu korun).



„Nemůžu se dočkat, až začne sezona. Až se potkám s novými spoluhráči, fanoušky a se všemi lidmi v klubu,“ pokračoval Eden Hazard v rozhovoru pro klubovou televizní stanici. „Chci hrát co nejvíc zápasů. Dávat co nejvíc gólů. Vyhrávat trofeje. A taky si získat místo v srdcích fanoušků,“ zahrál na city těch nejdůležitějších osob z tribun.

Příznivce Chelsea si ale už prakticky získal tím, jaký klub si při svém odchodu z francouzského Lille vybral. Měl totiž spoustu jiných nabídek. Chtěl ho Arsenal, Manchester United, Manchester City… A přestože se nakonec rozhodoval už jen mezi dvěma kluby (Chelsea a United), ukázal na modrý trikot.

„Proč Chelsea? Jak už jsem říkal, chci vyhrávat trofeje. A to se mi zde podaří. Snad jich bude hodně,“ doufá Hazard.

Jeho rozhodnutí však nejvíce ovlivnil majitel klubu Roman Abramovič, jenž osobně vstoupil do jednání a mezi čtyřma očima vysvětlil talentovanému Belgičanovi, že by bylo chybou Chelsea odmítnout.

„Bylo to těžké rozhodnutí, samozřejmě. Ale převážil fakt, že v Chelsea hrají skvělí hráči, kteří jsou evropskými šampiony. Takže, proč ne Chelsea? Navíc je tu i pár lidí, kteří mluví francouzsky, což mi v začátcích určitě pomůže. Věřím, že jsem se rozhodl správně,“ podotkl Hazard.

V minulé sezoně odehrál v dresu Lille 48 zápasů, v nichž nastřílel 21 branek a přidal 18 asistencí. To jsou úchvatná čísla. Nebojí se ale, že v Anglii bude jeho práce o poznání těžší?

„Lidé mají tendenci mluvit o francouzské lize, že není kvalitní a že postrádá vysokou úroveň. S tím nesouhlasím. Myslím, že je to jedna z nejlepších soutěží v Evropě, v níž hraje několik silných týmů. Hlavně – co se týká defenzivy. Je těžké se střelecky prosadit,“ uvedl.

Největší rozdíly očekává pouze ve dvou bodech: jiná atmosféra na stadionech a fakt, že v Premier League hraje více technicky lépe vybavených fotbalistů.

VIDEO | Podívejte se na umění Hazarda

VIDEO | První interview Hazarda v Chelsea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud