4. září 2013 • 13:09

Připomíná mi Romária, vychválil Bonyho legendární Gullit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalého sparťanského útočníka Wilfrieda Bonyho ocenil legendární nizozemský fotbalista Ruud Gullit, který přirovnal reprezentanta Pobřeží slonoviny ke slavnému brazilskému kanonýrovi Romáriovi. Bony, jenž v létě přestoupil za 12 milionů liber do Swansea, v pondělí večer převzal cenu pro nejlepšího hráče v Nizozemsku za uplynulou sezonu, v níž zářil v dresu Arnhemu.



"Má v sobě něco z Romária," uvedl na adresu čtyřiadvacetiletého fotbalisty Gullit, jenž stejnou cenu, Zlatou kopačku, získal v roce 1986. "Chodí na branku s míčem u nohy. Je hodně rychlý a má dobré vedení míče. V tomhle věku se prosadil Didier Drogba, teď přišel čas pro Bonyho," prohlásil mistr Evropy z roku 1988 a držitel Zlatého míče za rok 1987.

Bony dal v uplynulém ročníku nizozemské ligy v 30 zápasech 31 gólů a stal se nejlepším střelcem soutěže. Zlatou kopačku udělovanou listem De Telegraaf a magazínem Voetbal International před ním obdrželi například i další slavní hráči jako Johan Cruyff a Frank Rijkaard.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud