3. září 2013 • 15:52

Fanynky milují Bonyho! Exsparťan si přijel pro Zlatou kopačku

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

I když po konci minulé sezony opustil Arnhem, zůstává Bony Wilfried v Nizozemsku stále populární. Důkazem je i snímek z pondělního vyhlášení ligových cen za uplynulý ročník. Bývalý sparťanský útočník, který už nyní střílí góly za anglickou Swansea, se ocitl v obležení fanynek poté, co převzal Zlatou kopačku pro nejlepšího hráče Eredivisie.



Není se čemu divit – Bonyho kariéra je stále na vzestupu, stejně jako jeho popularita. V minulé sezoně se mohl v Arnhemu pochlubit vynikající bilancí. Ve 30 zápasech dal 31 gólů – to je víc, než zvládnul za dva a půl roku při ligových zápasech za Spartu.

A tak se v anketě, kterou vyhlašuje list De Telegraaf od začátku osmdesátých let, zařadil na exkluzivní seznam jejích vítězů. Vždyť v minulosti získali stejné ocenění třeba Johan Cruyff, Ruud Gullit, Dirk Kuijt, či současný kanonýr Liverpoolu Luis Suárez. „Jsem velice šťastný, že se mi podařilo,“ uvedl Bony na svém twitterovém účtu a přidal poděkování všem fanouškům.

Jeho gólový apetit nevyschnul ani po letním přestupu do Swansea. Hned při prvním startu za nový klub si připsal dva góly v předkole Evropské ligy proti Malmö. Při debutu v Premier League se zase trefil do sítě věhlasného Manchesteru United. Obdiv k Bonyho schopnostem dal najevo třeba i wimbledonský vítěz Andy Murray.

Nyní Bonyho čeká další výzva – pomoci Pobřeží slonoviny kvalifikovat se na mistrovství světa 2014. V sobotu by neměl chybět v sestavě národního týmu při zápase s Marokem.

Bony Wilfried v dresu Swansea
Bony Wilfried v dresu Swansea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud