3. ledna 2014 • 10:27

Oscar přiznal simulování. Mourinho: Jsem rád, že tě potrestali!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Kouč Chelsea José Mourinho vyčinil Oscarovi jeho divadelní představení v nedělním zápase na hřišti Southamptonu (3:0). V šestnáctce  soupeře se pokusil vykoledovat teatrálním pádem pokutový kop i vyloučení brankáře Kelvina Daviese. „Přiznal se mi. A já jsem rád, že za to byl potrestán žlutou kartou,“ řekl Mourinho.



Mourinho ještě před několika dny kritizoval za stejnou věc liverpoolského útočníka Luise Suáreze. Označil ho za simulanta a postěžoval si, že podobné věci fotbal ničí.

„Kdyby šlo o mého hráče, řeknu mu, aby to nedělal,“ říkal.

To se stalo. Oscarovi vyčinil nasimulovaný pád v posledním ligovém utkání. A rozhodčího Martina Atkinsona, který potrestal brazilského záložníka žlutou kartou, pochválil za dobře odvedou práci.

„Jsem rád, že Oscarovi udělil kartu. Nemám to rád. Ale pořád si myslím, že je to hodný kluk. Žádný simulant. Vysvětlil mi to a já to přijal,“ uvedl portugalský kouč s tím, že Oscar si chtěl počkat na kontakt s brankářem, ke kterému však nedošlo. „Rozhodčí to zvládl na jedničku,“ dodal.

I bez podvodu se nakonec Oscar zasloužil o vítězství Chelsea. Ačkoliv na hřiště vběhl za bezbrankového stavu v 53. minutě, dokázal skórovat a další dvě branky připravit. Chelsea porazila Southampton 3:0.

„S Oscarem a Willianem náš plán vyšel. Zcela změnili zápas,“ pochvaloval si Mourinho.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud