7. května 2014 • 10:37

Mourinhův plán: Drogbu chce do útoku i na lavičku jako asistenta

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea chystá comeback snů. Do svých řad láká 36letého útočníka Didiera Drogbu, který bude za měsíc volným hráčem! A to není všechno – trenér José Mourinho z něj chce udělat zároveň svého asistenta. S informací přišel francouzský server le10sport.com, na který odkazuje i několik britských portálů.



Drogba jako hrající asistent trenéra Chelsea? Ta myšlenka je lákává, pro fanoušky doslova bombastická. Reprezentant Pobřeží slonoviny, který odešel z londýnského klubu před dvěma roky, se nikdy netajil tím, že po kariéře chce koučovat.

„Fanoušci se mnou budou jistě souhlasit, když řeknu, že Didier je jedním z nejdůležitějších hráčů v historii klubu. Věřím, že se vrátí, jen nevím kdy,“ prohlásil už před dvěma měsíci José Mourinho , kterého s Drogbou pojí velké přátelství. I proto mu hodlá nabídnout smlouvu na 1 + 3 roky. V první sezoně by působil jako hrající asistent, pak by se soustředil už jen na svěřenou roli trenéra.

Petr Čech a Didier DrogbaFoto profimedia.cz

„Nikdo si nemyslí, že je stejným hráčem jako před deseti lety. Ale jsem si jistý, že stále patří mezi nejlepší útočníky na světě,“ podotkl Mourinho před osmifinálovým duelem Ligy mistrů s Galatasarayem, během něhož si Drogba užil slastný návrat na Stamford Bridge. Přivítaly jej tisíce nadšených příznivců.

S přibývajícím věkem ale Drogba pochopil, že po případném návratu by nebyl útočnou jedničkou. Rozumně mluví o tom, že mnohem podstatnější než přátelský vztah s Mourinhem jsou výkony na hřišti.

„José je někdo, koho jsem respektoval a vždycky budu. Ale pokud nehrajete dobře, tak vám ani velké přátelství nepomůže. Na to se zapomíná. A pro Mourinha jsou výkony nejdůležitější,“ cituje Drogbu francouzský portál le10sport.com.

Fanoušci Chelsea vždycky Didiera Drogbu milovali. Takový transparent mu připravili, když se na Stamford Bridge vrátil jako hráč Galatasaraye Istanbul.Foto profimedia.cz

Pokud by nabídku Chelsea odmítl, může si vybírat z řady jiných nabídek. Chce ho třeba AS Řím nebo kluby z americké MLS.

„Angažmá v USA zní zajímavě,“ připustil Drogba. „Ale ještě jsem neměl čas nad nějakým přestupem uvažovat. Neznamená to, že bych se nestaral o svou budoucnost, ale definitivně se rozhodnu za dva měsíce.“

To už bude volným hráčem, za několik týdnů mu vyprší smlouva v Galatasarayi Istanbul.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud