4. srpna 2014 • 11:24

Nemám problém posadit Čecha, vzkázal trenér Chelsea Mourinho

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Bude chytat Petr Čech, nebo Thibaut Courtois? Důležitým rozhodnutím, na které čekají miliony fanoušků Chelsea po celém světě, se trenér José Mourinho nikterak nestresuje. Gólmanům vzkázal, že nemá problém posadit mezi náhradníky oba dva. Britská média však očekávají, že přednost dostane dvaadvacetiletý Courtois.



„Nemám problém posadit Petra ( Čecha ) na lavičku. Stejně tak nemám problém ukázat na Courtoise. Udělám to, co bude nejlepší pro klub,“ oznámil Mourinho ještě před přípravným utkáním s Werderem Brémy, ve kterém Courtois debutoval a Chelsea prohrála 0:3.

„Ještě není připravený. Má za sebou jen dva dny tréninku a poločas. Potřebuje hrát, přitom nemáme moc času, protože do začátku nové sezony zbývají dva týdny. V dalším utkání v Turecku se opět po půli vystřídá s Petrem,“ doplnil Mourinho.

Thibaut CourtoisFoto EPA

Přestože Courtois v utkání s Brémami dvakrát inkasoval, po hlavičce útočníka Di Santa se blýskl parádní zákrokem. „Byl přímo fantastický, s obdrženými góly mohl těžko něco udělat,“ řekl kouč londýnského klubu.

Přípravný zápas ale příliš nenapověděl, koho Mourinho upřednostní. Oběma brankářům pouze vzkázal, že musí být trpěliví.

„Musí tvrdě pracovat a počkat si na moje rozhodnutí. A když se ocitnout na lavičce, tak by měli proti tomu bojovat. Protože pokud někdo řekne, že mu lavička nevadí, tak tady nemá co dělat,“ uvedl Mourinho.

VIDEO: Courtoisův debut v zápase s Werderem Brémy

Riziko, že by při výběru gólmanské jedničky udělal chybu, bere jednoznačně na sebe. „Rozhodnu já, nikdo jiný,“ hlásil portugalský trenér a vzpomněl, že podobnou situaci už v Chelsea jednou zažil. „V roce 2004 tady byli Petr Čech a tehdejší jednička Carlo Cudicini. Nakonec jsem se rozhodl postavit mladšího Petra.“

Podle britského listu Daily Telegraph se bude situace opakovat. Prý znovu dostane přednost mladší z dvojice brankářů, tedy Courtois.

„Mourinho vážně zvažuje, že postaví dvaadvacetiletého gólmana už 18. srpna v úvodním utkání Premier League proti Burnley,“ píše deník s tím, že nad Čechovou budoucností visí velký otazník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud