29. května 2016 • 15:44

První posila Leicesteru: TOP brankář za hubičku, odejde Schmeichel?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítěz uplynulého ročníku Premier League Leicester City brzy oznámí první letní posilu. Do kádru anglického mistra míří 27letý německý brankář Robert Zieler z Hannoveru, který sestoupil z bundesligy. Díky výstupní klauzuli zaplatí „Foxes“ částku kolem 2,5 až 3 milionů eur (přibližně 70 - 80 milionů korun) a ušetří minimálně pět milionů eur.



O tom, koho všechno Leicester prodá a udrží, se napsalo až spoustu. Nyní však vyšla na povrch první letní posila. A ne ledajaká. Z německého Hannoveru, který sestoupil z bundesligy, zamíří na Ostrovy brankář se zkušenostmi z reprezentace Robert Zieler.

Ten patří mezi přední německé brankáře a zájem o něho jevily v posledních měsících například Bayern Mnichov či Bayer Leverkusen. Nyní je už však 27letý brankář na lékařské prohlídce v Leicesteru, kde by měl podepsat smlouvu, což potvrdil i Hannover na svém webu.

„Byli jsme si vždy vědomi, že brankář typu Roberta patří se svými kvalitami jednoznačně do elitních soutěží a ne do druhé ligy,“ uvedl v oficiálním prohlášení sportovní ředitel klubu Martin Bader.

Kasper Schmeichel byl velkou oporou Leicesteru
Kasper Schmeichel byl velkou oporou Leicesteru

Leicester znovu ukázal při vyjednávání své mistrné umění. Německého brankáře totiž koupil za výstupní klauzuli, která se pohybuje kolem 2,5 až 3 milionů eur, a její platnost by vypršela již tento víkend.

To se nestalo. Leicester včas zareagoval a získal posilu takřka „za hubičku“. Klub tak stejně jako v minulosti s  Vardym , Mahrezem, Kantem získal hráče s velkým potenciálem za málo peněz. Zielerova hodnota je totiž podle specializovaného portálu transfermarkt.com kolem osmi milionů eur.

Obavy však aktuálně visí nad dosavadní jedničkou „lišek“ Kasperem Schmeichelem. Zieler totiž rozhodně není brankář, který by měl plnit roli dvojky. Je tedy velmi pravděpodobné, že dojde v kádru Claudia Ranieriho k dalším změnám.

Přitom Schmeichel patřil při mistrovském tažení k největším oporám Leicesteru. S 15 čistými konty byl společně s Davidem de Geou (Manchester United) a Joem Hartem (Mancherster City) na druhém místě za Petrem Čechem z Arsenalu.

Zkušenosti z United

Zieler už má s anglickým fotbalem zkušenosti. Pět let působil v Manchesteru United. Za první tým však nikdy nenastoupil. Chytal pouze za juniorský tým a strávil čtyři měsíce na hostování v třetiligovém Northamptonu, kde odchytal dvě utkání. V létě 2010 přestoupil do Hannoveru, kde se proslavil.

2595643:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud