7. června 2016 • 19:44

Konec ságy. Lékařka bere vyrovnání a omluvu, k soudu přišel i Mourinho

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalá lékařka fotbalistů Chelsea Eva Carneirová se dnes přece jen dohodla s londýnským klubem i trenérem Josém Mourinhem na mimosoudním vyrovnání za své propuštění. Ještě v pondělí přitom podle britských médií odmítla nabídku Chelsea na odškodné ve výši 1,2 milionu liber (41,2 milionu korun).



Dohoda byla uzavřena těsně před tím, než Carneirová v Mourinhově přítomnosti předstoupila v Londýně před soud s výpovědí. Podmínky urovnání jsou tajné, ale součástí je omluva, kterou již Chelsea zveřejnila.

Spor dvaačtyřicetileté Carneirové s Chelsea a jejím tehdejším trenérem vypukl loni v srpnu. Lékařka v závěru úvodního utkání sezony anglické ligy proti Swansea spěchala na hřiště ošetřit Edena Hazarda v situaci, kdy Chelsea po vyloučení hrála v deseti. Mourinho označil chování svého lékařského týmu za "impulzivní a naivní" a podle tvrzení Carneirové se dopustil ještě na hřišti urážlivých poznámek na její adresu.

Klub po tomto utkání přeřadil lékařku na práci mimo hlavní tým a šest týdnů poté rodačka z Gibraltaru skončila v klubu úplně. Kromě žaloby na klub kvůli vynucenému odchodu zažalovala Carneirová také Mourinha za šikanování a diskriminaci.

Chelsea na svých stránkách uveřejnila omluvu s konstatováním, že Carneiro při ošetřování Hazarda postupovala přesně podle předpisů.
Chelsea na svých stránkách uveřejnila omluvu s konstatováním, že Carneiro při ošetřování Hazarda postupovala přesně podle předpisů.

Londýnský klub na svých internetových stránkách uveřejnil omluvu lékařce s konstatováním, že při ošetřování Hazarda postupovala přesně podle předpisů. Chelsea poděkovala Carneirové za odvedenou práci a také za Mourinha, který od konce května vede konkurenční Manchester United.

"Ulevilo se mi, že jsme dnes byli schopni tento případ uzavřít. Bylo to mimořádně těžké a bolestivé období pro mě i mou rodinu a teď se těším, že se v životě posunu dál. Chci poděkovat všem, kteří mě podporovali," uvedla Carneirová v prohlášení.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud