11. března 2021 • 10:59

West Ham a Slavia pomáhají. Draží se dresy Součka, Coufala a Simy

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spojení mezi West Hamem a pražskou Slavií se prohlubuje. Po sportovní stránce funguje, v Londýně si nemohou vynachválit posily Vladimíra Coufala a Tomáše Součka, kteří přišli právě z Edenu. Oba kluby se teď zapojují do charitativní akce, která má pomoci vážně nemocné holčičce.



Za akcí stojí podle slávistického webu Libor Sečka, český velvyslanec ve Velké Británii. Když se dozvěděl o příběhu sedmileté Isly Catonové, která už pět let bojuje s vzácnou formou rakoviny, oslovil Součka, Coufala, West Ham i Slavii s prosbou o pomoc.

Finanční pomoc malé bojovnici by tak měla obstarat dražba podepsaných dresů na oficiálních stránkách West Hamu. Velvyslanec Sečka zajistil v Londýně dresy Coufala a Součka z West Hamu, Slavia přidala sešívaný trikot Abdallaha Simy, nejlepšího střelce a komety této sezony.

„Fotbal je hra, ale také mocný nástroj při spojování lidí. Jsem velmi rád, že v případě boje malé Isly se to ukázalo. Jsem vděčný Slavii, West Hamu, jejich hráčům a fanouškům, že díky jejich obrovské solidaritě a soucitu můžeme společně přispět na velmi užitečnou věc. Velmi doufám, že jí výtěžek pomůže onemocnění úspěšně zvládnout,“ cituje slávistický web Sečku. 

„Chtěli jsme udělat vše pro to, abychom pomohli získat prostředky na její léčbu. Mluvili jsme s panem Sečkou a darovali podepsané dresy, které, jak doufáme, přinesou spoustu peněz," dodávají společně Coufal a Souček.

Aukce poběží týden, tedy do čtvrtka 18. března.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

West Ham United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud