23. července 2008 • 10:50

Touré onemocněl malárií

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězda londýnského Arsenalu obránce Kolo Touré onemocněl malárií a velmi pravděpodobně zmešká začátek anglické Premier League.



Spoluhráč kapitána české fotbalové reprezentace Tomáše Rosického se podle britského listu The Sun nakazil během dovolené v rodném Pobřeží slonoviny.

Nemoc, která si ročně vyžádá přes milion obětí, u sedmadvacetiletého stopera objevili lékaři na předsezónním soustředění "Kanonýrů" v Rakousku. Touré si totiž stěžoval na velkou únavu a závratě. Proto byl poslán na vyšetření do Vídně, kde jako příčinu označili malárii.

Pokud by Touré skutečně nestihl začátek anglické ligy, měl by trenér Arséne Wenger k dispozici pouze tři stopery. Williama Gallase by v obraně doplnil jeden z dvojice Johan Djourou a Philippe Senderos.

Fotbalisté, kteří si z dovolené v Africe přivezou do Evropy, malárii nejsou ničím neobvyklým. Posledním případem se před týdnem stal někdejší obránce Chelsea a v současnosti Newcastlu Celestine Babayaro z Nigérie, při letošním mistrovství Afriky se nebezpečnou nemocí nakazil Tourého spoluhráč národního týmu Emerse Fae z Readingu.

Předloni malárií onemocněli také záložník Tottenhamu Didier Zokora a někdejší hráč Newcastlu a Portsmouthu Lomana LuaLua.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud