28. července 2008 • 08:37

Scolari: Mám tým k pohledání

Autor: Zdeněk Pospíšil
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový kouč londýnské Chelsea Luiz Felipe Scolari si vytyčil neskromný cíl. Chce pro Blues získat všechny čtyři tituly, které lze v příští sezoně získat.



Svým hráčům již oznámil, že chce být úplně jiným trenérem než byl jeho předchůdce Avram Grant. Nesporně ambicióznějším.

"V příští sezoně se budeme účastnit celkem čtyřech soutěží a já se pokusím ve všech se svým týmem zvítězit," prozradil brazilský kouč plány Chelsea britskému deníku The Sun.

"Bude to samozřejmě nesmírně těžké, ale můj tým na to má. Kromě toho uznávám důležité heslo - nikdy neříkej nikdy," dodal k tomu Scolari.

Motivující skutečnosti pro práci klubu i jeho samotného jsou loňská nedotažená finále, které by chtěl samozřejmě zopakovat s opačnými výsledky.

"Samozřejmě chci s Chelsea opět do finále a chci v nich uspět. A také v nich uspěju, protože mám na to recept. Hráči už ho znají. Vštěpuji jim dvě věci, pracujte tvrdě a mějte v sebe víru. Zbytek už je můj problém," říká sebevědomě Scolari.

Scolariho víra v sebe a v nově budovaný tým Chelsea ostře kontrastuje s jeho předchůdcem Grantem, který se držel spíše při zemi. Nový kouč se narozdíl od něj téměř ničeho nebojí.

Kouč sám k tomu uvádí. "Nebojím se tréninků, soutěžních zápasů ani hráčů samotných, jediné čeho se bojím jsou média," přiznal Scolari.

Jeho zatím posledním úspěchem je drtivé vítězství Chelsea v poměru 7:0 nad Chengdu Blades, malajským týmem, který se jako další utkal s Blues na jejich asijském turné.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud