Pavel Janega
25. srpna 2008 • 16:56

Ferguson a Beckham: trenéři Velké Británie?

Autor: Pavel Janega
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Unikátní věc. Něco mimořádného. Anglie, Skotsko, Wales a Severní Irsko se spojí a na olympijských hrách v roce 2012 vytvoří tým Velké Británie. Kdo jej povede? Zřejmě Sir Alex Ferguson a David Beckham.



Realizační tým není oficiálně potvrzený, ale o jeho šéfovi se de facto už neuvažuje. Funkci manažera by měl vykonávat dlouholetý kouč Manchesteru United Alex Ferguson, který v pomyslné anketě s výrazným náskokem jasně vede. „Je nejlepším kandidátem. Dokazují to jeho rekordy,“ tvrdí ministr sportu britské vlády Gerry Sutcliffe.

Samotný Ferguson se o olympiádě před novináři odmítá bavit. Důvod? Je moc brzy. „V roce 2012 mi bude 70 let. Přece se nemůžu k něčemu takovému dopředu zavázat,“ vysvětlil zkušený manažer, který hodlá ukončit své trenérské tažení u „Red Devils“ již za tři roky.

Přesto zůstává ideálním kandidátem, jenž by se díky olympijským hrám mohl definitivně rozloučit s vrcholovým fotbalem. „Pokud se nám Alexe Fergusona podaří přesvědčit, bude to něco fantastického,“ pokračoval Sutcliffe, mimo jiné fanoušek United.

Další otázkou, kterou chtějí Britové vyřešit, je, zda David Beckham bude moci za čtyři roky navléknout dres a vběhnout na hřiště? Ale vzhledem k faktu, že mu v té době bude 37 let, je to velmi nepravděpodobné.

Přesto by ho Alex Ferguson mohl využít v jiné roli – trenérské. „Jestli budu koučem Velké Británie na olympiádě? Myslím, že je to možné,“ odvětil Beckham na dotaz redaktorů listu The Sun krátce po slavnostním kopu, jímž nasměroval OH z Pekingu do Velké Británie.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud