24. září 2008 • 08:28

Laštůvka premiéru nezvládl

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český brankář Jan Laštůvka se v úterý večer konečně dočkal své premiéry v brance West Hamu, v dobrém na ni ale zřejmě vzpomínat nebude.



I když předvedl pěknou řádku těžkých zákroků, nakonec právě jeho chyba rozhodla o prohře 0:1 v druholigovém Watfordu a vyřadila West Ham z dalších kol anglického ligového poháru.

Laštůvka přišel v létě do West Hamu na hostování s opcí ze Šachtaru Doněck, zatím však zůstává ve stínu anglického reprezentanta Roberta Greena a v dosavadních pěti ligových kolech marně čekal na první šanci.

Mezitím vystřídala na trenérském křesle Alana Curbishleyho italská legenda Gianfranco Zola, který se rozhodl českého brankáře zkusit v ligovém poháru.

Zpočátku vše vypadalo pro šestadvacetiletého Laštůvku nadějně. West Ham sice hrál bídně a debutující gólman ve druhém poločase musel vytasit dva parádní zákroky, aby udržel tápající tým nad vodou, v 70. minutě si ale všechno pokazil.

Táhlý centr z levé strany hodně podcenil a když už se rozhodl na něj vyběhnout, vůbec na něj nedosáhl. Míč pak od překvapeného obránce Mullinse zamířil do sítě a West Ham se ve zbytku utkání už na vyrovnání nezmohl.

"Byl to zápas, který nabídl dva brankáře ve výtečné formě, nakonec ho ale rozhodla nešťastná chyba jednoho z nich," komentoval Laštůvkův výkon deník The Independent, který považuje Laštůvkovu minelu za vyšší spravedlnost.

Watford totiž v neděli "inkasoval" v zápase s Readingem gól poté, co míč překročil čáru mimo branku. I proto fanoušci Watfordu z legrace sborově oslavovali nepovedené střely vedle jako gól.

K Laštůvkovi byl nakonec shovívavý i trenér Zola. "Nemůžu mu nic vytknout, předvedl skvělý zákrok i krátce před tím, než měl nehoráznou smůlu," prohlásil po zápase italský kouč.

Přesto se v úterý Laštůvkova budoucnost v Londýně zkomplikovala. West Ham by za něj totiž musel zaplatit Šachtaru 2,5 milionu liber, které ale bude po dnešku hledat asi jen velmi obtížně.

Arbitráž mu totiž nařídila zaplatit odškodné ve výši 30 milionů liber (asi 912 milionů korun) konkurenčnímu Sheffieldu United, na jehož úkor se West Ham vloni zachránil.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud