10. října 2008 • 16:11

Chelsea chce zpět peníze za přestup Mikela

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglická Chelsea se chce soudit s klubem Lyn Oslo kvůli přestupu Johna Obiho Mikela. Londýnský klub požaduje vrácení 16 milionů liber (asi 502 milionů korun).



Podle něj tehdejší šéf Lynu zfalšoval hráčovu smlouvu, takže Mikel neměl s norským celkem platný kontrakt.

Chelsea se rozhodla dát celou záležitost k soudu poté, co byl loni bývalý šéf Lynu Morgan Andersen potrestán roční podmínkou za falšování Mikelových dokladů.

"Po Andersenově usvědčení je jasné, že celý přestup se uskutečnil na základě falešných dokumentů," citovala prohlášení Chelsea agentura AP.

Mikelův přestup provázely komplikace od samého začátku. Jednadvacetiletý hráč se nejdříve v lednu 2006 dohodl s Manchesterem United, ale po pár týdnech oznámil, že jde do Chelsea.

Když už to vypadalo, že o záležitosti bude muset rozhodnout FIFA, trojice klubů se dohodla na řešení. Chelsea zaplatila United 12 milionů liber a další čtyři Lynu. Nyní však chce kvůli zfalšovaným dokladům celou částku vrátit.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud