Michal Koštuřík
13. prosince 2008 • 12:54

Vybučí «zrádce» Berbatova?

TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když odmítl nabídku městského rivala City, fanoušci United mu děkovali popěvkem na tóny písně Jesus Christ Superstar. Dnes ale zřejmě bude fotbalistovi Manchesteru United Dimitaru Berbatovovi znít v uších nepřátelské bučení fanoušků Tottenhamu. Proč?



Bulharský útočník poprvé přijede na hřiště Tottenhamu (18.25 PP Nova Sport), odkud v poslední den letního přestupního termínu „zběhl“ do Manchesteru.

V Anglii je Berbatovův příjezd na White Hart Lane velká událost. I pro policejní složky. „Na tento zápas se soustředíme,“ ujistil policejní mluvčí. „Víme, že jsme pod drobnohledem,“ uvedl Bernie Kingsley, šéf fanoušků „spurs“.

Berbatov chce v repre skončit. Kritika mu nevoní >>>

Je jasné, že kotel domácích příznivců nepřipraví bulharskému snajprovi velkolepé ovace vstoje. Bučení či pískání ale snad bude tou nejradikálnější formou protestu.

Berbatov nemluví sprostě >>>

Vyloučit se nedají ani transparenty s nelichotivým vzkazem pro „zrádce“. Různé internetové servery zahltily výhružky na Berbatovovu adresu. Lidé v nich často připomínají jeho otce, který byl nedávno odsouzený za znásilnění mladé ženy. „Berba tady nebude vítán s otevřenou náručí. Něco si vyslechne.

Berbatov je blíže angažmá v United >>>

Ale chceme varovat fanoušky, ať se zdrží jakýchkoliv projevů, které by přinutily k akci anglickou federaci,“ nabádal Kingsley radikály.

Aby nakonec nebyly veškeré manévry zbytečné…Sedmadvacetiletý útočník
má potíže s achillovkou a jeho start není jistý. Kouč Ferguson jej bude možná šetřit. I z bezpečnostních důvodů. Samotný hráč se ale do „pekla“ nebojí. „Věřím, že mě fanoušci pochopí,“ vzkázal přes deník The Sun.

Čím si je vlastně proti sobě poštval? Přestupem „last minute“ za zhruba miliardu korun do Manchesteru. Berbatov podepsal přestupní lístky na konci srpna, poslední den přestupního termínu.

Vedení Spurs tak nemohlo v šibeničním termínu sehnat adekvátní náhradu za největší hvězdu týmu. „Vždycky je lepší, když odejdete v dobrém,“ uznal Berbatov, který v závěru svého angažmá v londýnském klubu trucoval.

„Pochopte, že mě v mém věku lákala Liga mistrů. V Manchesteru mám šanci vyhrát mnoho trofejí. Byl čas odejít. A udělal jsem dobře,“ stál si za svým. „Nemůžete na hráče pořád křičet, abyste mu zvýšili motivaci. Když chce odejít, je lepší mu nebránit.

Nikdo nechce mít v mužstvu nespokojeného fotbalistu,“ poznamenal kouč „spurs“ Harry Redknapp, který ovšem přestupovou story nezažil. Tehdy Tottenham ještě vedl Juande Ramos. „Nezlobím se na něho. Ten přestup bylo nakonec pro Tottenham šťastné řešení a dobrý obchod,“ dodal. Pochopí to fanoušci?

Bulhar to nemá lehké ani s příznivci United. Někteří už jej srovnávají s Argentincem Verónem. Ten stál také „majlant“ a na Old Trafford vyhořel. Dva Berbatovovy góly ve dvanácti zápasech Premier League jim dávají trumfy do rukou.

„Vypadá, že se na hřišti nepředře. To se o něm říkalo už v Leverkusenu. Je to ale pouze zdání,“ hájil jej ředitel Tottenhamu David Pleat. „Dimi je velice chytrý a talentovaný. Pro Manchester je podobně důležitý jako kdysi Cantona,“ připojil Redknapp.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud