31. května 2009 • 15:50

Makelele: Terry, ty jsi vyštval Mourinha!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Jeden druhému nemůžou přijít na jméno. Kapitán londýnské Chelsea John Terry si má co vysvětlovat s bývalým hráčem Blues Claudem Makelelem. Ten obvinil svého bývalého spoluhráče z toho, že stál za vyhazovem José Mourinha z klubu.



Claude Makelele se ve své čerstvě vydané autobiografii podrobně věnuje i svému pětiletému působení v dresu Chelsea.

Část knihy je také věnována odchodu manažera José Mourinha z týmu. „O jeho odchodu jsem se dověděl od Didiera Drogby, který mi tu zprávu zavolal,“ říká ve své knize současný hráč Paris St. Germain.

„Myslel jsem si, že Mourinho je v týmu prakticky nedotknutelný. Že chyběl, se projevilo hned ráno na tréninku, kdy byl v kabině pěkný chaos. Ptal jsem se jednoho z asistentů, co se děje, jestli je všechno v pořádku. Myslel jsem, že zprávy o jeho vyhození jsou jen pomluvy, ale on mi potvrdil, že je to pravda a že Mourinho končí.“

Nejzajímavější pasáž z Makeleleho knihy však následuje až poté. „Mluvil jsem s asistentem a ptal se, proč byl Mourinho vyhozen a bylo mi řečeno, že si na něj spousta hráčů stěžovala a mezi nimi byl především John Terry.“



Důvodem odchodu úspěšného manažera údajně byla skutečnost, že nechal Terryho příliš dlouho vysedávat na lavičce potom, co se kapitán Chelsea zotavoval z operace zad. „Terry však pro takovéto vysvětlení pochopení neměl a trval na tom, že je připraven nastoupit. Mourinho se s ním ale vůbec nebavil a vykázal ho pryč,“ píše se dále v Makeleho výpovědi.

„Tím byla mezi oběma prakticky vyhlášena válka. Terry toto jednání bral jako zradu. Věřil, že když mohl odehrát spoustu zápasů i přes bolest předtím, než šel na operaci, že si zaslouží mnohem více šancí i nadále,“ pokračuje ve vyprávění Francouz.

„Mourinho chtěl, aby Terry v Chelsea skončil, ale Johnova pozice v klubu je nesmírně pevná. Sám Terry to dobře věděl a tak dal najevo, že je v Chelsea nešťastný a že uvažuje o odchodu. A tím byl trenérův odchod zpečetěn. Roman Abramovič reagoval na možný odchod své hvězdy okamžitě a řekl Mourinhovi, aby si balil kufry."

Mluvčí Johna Terryho svého klienta intenzivně brání: „Byli jsme informováni, že v knize Claude Makeleleho je psáno, že John se nějakým způsobem angažoval v propuštění José Mourinha. Jsou to absolutní nesmysly, které se nezakládají na pravdě. Navíc mohu potvrdit, že Terry nikdy neusiloval o odchod z Chelsea. V této souvislosti jsme požádali právníky, aby celou věc důkladněji prověřili,“ říká mluvčí.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud