8. srpna 2009 • 13:31

Dynamo Kyjev lanaří Ševčenka

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukrajinský útočník Andrej Ševčenko by se mohl vrátit do své vlasti. Velký zájem o něj projevil jeho bývalý klub Dynamo Kyjev. „Rádi bychom naši někdejší ikonu přivedli zpět,“ potvrdil prezident Igor Surkis.



Případný návrat Ševčenka na Ukrajinu, by v zemi vyvolal bezpochybně ohromné šílenství. „I já bych byl nesmírně šťastný, pokud bychom získali tak velkého střelce,“ pokračoval nejvyšší představitel kyjevského celku.

32letý Ševčenko započal svou profesionální kariéru právě v Dynamu, kterému v roce 1999 dopomohl probojovat se až do semifinále milionářské Ligy mistrů.

Po zářných výkonech přestoupil do AC Milán, kde prožil výborných sedm let. Pak ale odešel do Chelsea za rekordních 30 milionů liber a jeho kariéra začala uvadat.

Tu nedokázal oživit ani v loňské sezoně, kdy si jej z Anglie na rok vypůjčil milánský gigant. A nyní se na novou sezonu opět připravuje s týmem Chelsea.

Podle posledních informací Ševčenko v klubu nezůstane, byť na Stamford Bridge zavítal jeho přítel a bývalý kouč AC Carlo Ancelotti.

„Na tohle téma budeme ještě s Andrejem mluvit, každopádně jsme zatím žádnou nabídku neobdrželi,“ uvedlo nedávno vedení londýnského klubu.

Ta by mohla přijít co nevidět. Prezident Dynama Surkis se chystá promluvit s ukrajinským bijcem již příští týden, kdy Ševčenko přijede do vlasti kvůli reprezentačnímu přátelskému zápasu s Tureckem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud