10. srpna 2009 • 11:39

Ferguson zuří: Ballack měl dostat červenou!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová sezona odstartovala v Anglii pěkně zostra. Souboj Manchesteru United a Chelsea o pohár Community Shield pěkně nadzvedl Alexe Fergusona, který si po prohře v penaltovém rozstřelu pořádně podal rozhodčího Chrise Foye.



Podle Fergusona měl totiž vyloučit Michaela Ballacka za incident ze 71. minuty, který předcházel druhému gólu Chelsea. Německý záložník prý úmyslným úderem loktem do obličeje poslal k zemi Patrice Evru.

Skvělý Čech vychytal výhru nad United! >>>

Sudí ovšem nechal pokračovat ve hře a Frank Lampard poslal "blues" do vedení 2:1. "Kdyby to rozhodčí pořádně viděl, musel mu dát červenou kartu," cituje rozčileného manažera Manchesteru deník The Times.

"Jasně ho trefil loktem. Ballack měl štěstí. Rozhodčí stál kousek od toho a měl to vidět," rozčiloval se Sir Alex. Ten vyčítal Foyemu i to, že alespoň nezastavil hru. Podle Fergusona tak úplně popřel svůj dosavadní přístup ke zraněným hráčům.

Petr Čech chytá penaltu Manchesteru United. Je to hrdina!
Petr Čech chytá penaltu Manchesteru United. Je to hrdina!

"Předtím dvakrát zastavil hru - když byl na zemi Nani a podruhé, když ležel na zemi Ballack. Ptal jsem se ho na to, a s Ballackem to prý vypadalo vážně, takže potřeboval ošetření. Jenže on vyskočil jako rybička," vyčítal Ferguson sudímu.

"Když udělal tohle, tak nevím, proč nepískal kvůli Evrovi. To nejmenší, co mohl udělat, bylo zastavit hru. Takhle nás to stálo zápas," má jasno sedmašedesátiletý kouč.

Podle něj se Ballack schválně snažil donutit rozhodčího zapískat už poněkolikáté. "Tohle už jsme u něho párkrát viděli," zlobil se Sir Alex. "Když se někdo snaží přerušit hru tím, že zůstává ležet na zemi, když jeho tým nemá míč, tak mě to pěkně štve. Musíme to nějak vyřešit," horlí Ferguson.

"Když mužstvo ztratí míč a protihráči se ženou do protiútoku, tak někdo zůstane ležet ve vápně, aby rozhodčí ten protiútok zastavil. To není správné, něco se s tím musí udělat," dodává boss United.

Od roku 2006 by už hráči neměli zakopávat míč, aby mohl být protihráč ošetřen, a je jen na rozhodčím, jestli vyhodnotí situaci za tak vážnou, že hru přeruší. "Pokud rozhodčí nechá v těchto případech větší zodpovědnost na hráčích, proč ne. Ale musí to být konzistentní, a to dneska rozhodně nebylo. Udělal to dvakrát a potřetí ne," mrzelo Fergusona.

Kouč Chelsea Carlo Ancelotti, který si na lavičce "blues" odbyl vítěznou soutěžní premiéru, se snažil hrozící konflikt ohledně Lampardova gólu zažehnat. "Jsem si jistý, že moji hráči Evru ležícího na zemi neviděli. Kdyby viděli protihráče na trávníku, tak by určitě míč zakopli," je přesvědčen italský manažer.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud