29. srpna 2009 • 17:58

Bednář se z aféry oklepal a vstřelil dva góly!

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je návrat jako hrom! Roman Bednář se poprvé od „kokainové“ aféry objevil v základní sestavě West Bromwiche v rámci druhé anglické ligy a hned vstřelil dva góly. Podílel se tak na plichtě na hřišti Sheffieldu United (2:2).



Žádný z dvaceti hráčů v poli se dlouho nemohl gólově prosadit. Branky padaly až po přestávce. Český útočník si vzal slovo v 54. minutě, zavěsil se do vzduchu a otevřel skóre.

Euforie na straně West Brom netrvala dlouho. Už za dvě minuty zchladil hosty Evans. Bednáře ale naštěstí vyrovnávací branka nikterak neomezila. Po hodině hry se k míči dostal znovu a tentokráte povedenou ranou vstřelil druhý gól.

Když se zdálo, že fotbalisté WBA vítězství ubrání, přišel šok. Sudí dvě minuty před koncem odpískal pokutový kop ve prospěch United. A pro Cotterilla nebyl problém penaltu proměnit.

Bednář přesto ukázal, že je stále platným střelcem. Obě branky zaznamenal v rozmezí šesti minut a výrazně si řekl o stálé místo v základní sestavě. Pokud si střeleckou formu udrží, není vyloučen ani jeho návrat do reprezentace.

Bývalému útočníkovi Mladé Boleslavi se dařilo i v minulém utkání 2. kola Ligového poháru, ve kterém ve čtvrtek proti Rotherhamu odehrál svých prvních 64 minut po trestu a asistencí se podílel na vítězství 4:3 po prodloužení.

Bednář byl od 17. května suspendován poté, co byl přistižen novináři při nákupu kokainu a marihuany. Policejnímu trestu unikl a svaz mu dal na konci července zpětně tříměsíční distanc, který si však tou dobou již téměř celý odpykal.

Sheffield United – West Brom 2:2 (0:0)
Branky: 56. Evans, 88. Cotterill z pen. – 54. a 60. Bednář.
» Bednář odehrál celý zápas, v závěru vyfasoval žlutou kartu

Ostatní výsledky Championship:
Barnsley - Reading 1:3
Blackpool - Coventry 3:0
Bristol - Middlesbrough 2:1
Doncaster - Cardiff 2:0
Ipswich - Preston 1:1
Nottingham - Derby 3:2
Plymouth - Sheffield Wednesday 1:3
Scunthorpe - QPR 0:1
Swansea - Watford 1:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud