9. února 2010 • 04:00

Luděk Mikloško: Terry měl pásku sundat sám

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Slavia - Baník: Jurásek krásně prostřelil Markoviče, 5:0!
SESTŘIH: Jablonec - Karviná 3:2. Obrat v závěru, rozhodl Náprstek
VŠECHNA VIDEA ZDE

EUROFOTBAL - "Arsenal po víkendové porážce v derby s Chelsea vypadl z boje o titul. V průběhu sezony ho postihla řada zranění a jeho kádr není tak velký, aby absence dokázal nahradit. Doplatil na to."



"A taky kanonýři nemají takové individuality, jakými jsou pro Chelsea Drogba a pro United Rooney. A to je možná největší rozdíl v tom, jestli budou hrát o titul, nebo ne. Chelsea se musela určitou dobu obejít bez Drogby, ale nějak to zvládla. A přitom on je pro ně opravdu momentálně nenahraditelný. To samé Rooney pro United.

Arsenal je vynikající mužstvo, hezky se na něj dívá. Dokázal míč udržet déle na nohou než Chelsea, jenže v zakončení neuspěl. Chelsea hrála velice dobře v obranné fázi a využila brejků. A myslím, že z těch tří týmů na špici disponuje Arsenal opravdu nejslabší obranou.

Fabio Capello a John Terry. Na těchto dvou nyní v Anglii asi nejvíce záleží.
Fabio Capello a John Terry. Na těchto dvou nyní v Anglii asi nejvíce záleží.

Stejně to vyznívá i ve srovnání brankářů. Almuniu tady dost kritizují a Wengerovi vytýkají, že ho nevymění. Co vím, tak Arsenal v zimě stál při Almuniovi, když prohlásil, že v Evropě momentálně není k mání lepší brankář, tak proč by ho prý měli vyměňovat za gólmana se stejnými kvalitami. Jakžtakž mu zatím věří, ovšem uvidíme, jak dlouho to vydrží. Kdybych ho měl porovnat v rámci Premier League, řadil bych ho jen mezi průměr.

V Anglii padá otázka, jestli by mohl být Wenger po sezoně odvolán, pokud opět nezíská trofej. Ve fotbale se může stát všechno. Záleží na vedení klubu, jestli je spokojeno s jeho politikou tak, jak on to dělá.

Vanessa Perroncel měla poměr s pěti dalšími hráči ChelseaFoto Int, spo

Největší kauzou posledních dnů je samozřejmě aféra Johna Terryho. Hodně se to probírá a ještě bude. Můj názor je takový, že když jako kapitán anglické reprezentace udělal, co udělal, měl vystoupit a vzdát se pásky sám. Přesvědčit lidi, že to dokáže napravit, a změnit se. Myslím, že na tohle všichni čekali. On to neudělal.

Kritiku teď musí přijmout, protože to, co provedl, byl úlet. A jako kapitán Anglie si tohle nemůže dovolit. Trenér Capello udělal správně, když mu pásku vzal. Tímto se, doufám, zastaví i předchozí kampaň a situace se uklidní, což Anglie před šampionátem potřebuje.“

Luděk Mikloško

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud