Pavel Novotný
27. dubna 2010 • 12:15

Můj sen je v troskách, smutní Beckham

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světový šampionát v Jihoafrické republice měl být jedním z jeho vrcholů a dost možná i loučením se špičkovým fotbalem. Místo toho bude hvězda Albionu kvůli zraněné achilovce na akci nejlepších fotbalistů planety chybět. "Jsem šokovaný. Můj sen se rozplynul, smutní hvězda Los Angeles Galaxy a italského AC Milán.



Světový šampionát přišel o jednu velikou hvězdu. Ikona nejen fotbalového světa bude sledovat počínání svých krajanů jen jako divák buď u televizní obrazovky nebo přímo s týmem v Jihoafrické republice.

Podle předběžných informací by se měl rodák z Leytonstone vrátit po prodělané operaci na zelené pažity až v listopadu, tedy mnohem déle, než se původně předpokládalo.

Bývalá opora United kromě světového šampionátu zmešká i letošní ročník Major League Soccer. Svému týmu z Los Angeles tak bude schopný pomoci jen v případě, pokud se jeho spoluhráči probojují do play off zámořské soutěže.

"Další tři měsíce nebudu moci ani běhat, hrát bych měl začít až někdy v listopadu," uvedl pro britská média Beckham.

David Beckham odnášený na nosítkách po přetržení Achillovy šlachyFoto ČTK/AP


Pro národní tým by tak mohl být k dispozici až pro kvalifikaci na mistrovství Evropy v roce 2012 proti Walesu 29. března příštího roku.

"Moje psychika je silná a pomáhá mi v udržování pozitivního myšlení. Věřím, že se vrátím brzy a udělám pro to maximum. Vše záleží na tom, jak se bude zranění rychle hojit," věří Beckham.

"Je to ale velmi frustrující. Jsem strašně zklamaný, protože nikdy jsem nepracoval tak tvrdě jako poslední dva roky. Pro to, abych se dostal do národního týmu a na šampionát, jsem udělal vše," vrací se ke svým pocitům zklamaná anglická superstar.

Marco Borriello slaví gól s Brazilcem Patem, Markem Jankulovským a Davidem BeckhamemFoto ČTK/AP


Přesto by měl Beckham s týmem odcestovat aspoň jako psychická podpora. Národní tým Albionu zahájí cestu za vysněným titulem světových šampionů 12. června proti Spojeným státům.

David Beckham sehrál za anglickou reprezentaci 115 zápasů, čímž se stal druhým nejčastějším reprezentantem své země. Vícekrát oblékl dres Anglie pouze legendární Peter Shilton, který má na svém kontě 125 utkání.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud