28. května 2010 • 13:29

Ex-teplický Džeko jedná s Manchesterem City

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Edin Džeko má namířeno do anglické Premier League. Podle informací britského serveru skysports.com zahájil jednání s Manchesterem City! Šejkové už připravují své peněženky.



Seznam případných posil Manchesteru City je pořádně dlouhý. Ovšem Edin Džeko je v kolonce útočníků hned na prvním místě.

Edin DžekoFoto ČTK/AP

Proč zrovna on? Stačí jednoduché číslo: 59. Přesně tolik gólů nastřílel ve všech soutěžích v předminulé a uplynulé sezoně. A to v pouhých 85 zápasech!

"Edin je prostě jeden z nejlepších útočníků v Evropě," prohlásil nový trenér Wolfsburgu Steve McClaren a dodal, že se odchodu Džeka vynasnaží zabránit. "Raději bych v týmu viděl jeho než peníze," vzkázal do Anglie.

Už v pondělí ale vyprší klauzule obsažena v Džekově smlouvě, kvůli níž dosud nemohl přestoupit za méně než 35 milionů liber, což je v přepočtu asi jedna miliard korun.

Pokud "citizens" vykoupí bosenského útočníka včas, Wolfsburg bude bezmocný a Džekově odchodu nezabrání. Od začátku června si německý klub naopak může říct o vyšší částku. Avšak hrozí, že Džeko podlehne vábení klubu, který bude nabízet podstatně menší peníze.

"Znovu opakuji, že odmítáme prodávat nejlepší hráče. Wolfsburg je velký klub s velkými ambicemi," dodal McClaren.

Přesvědčit ho, aby Džeka prodal, bude těžké. Ale pokud by Manchester City přihodil k penězům ještě obránce Micaha Richardse, jehož trénoval v anglické reprezentaci, na transfer by mohl kývnout.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud