Michal Petrák
9. srpna 2010 • 10:30

Nejvtipnější hlavička roku. Ferguson má Hrášek rád

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Dokonalá vendeta se povedla Manchesteru United. Během několika posledních měsíců mu Chelsea vyfoukla titul v Premier League, FA Cup a ještě před minulou sezonou i vítězství v Community Shieldu. „Rudí ďáblové“ načali nový ročník tím, že vrátili anglický Superpohár do své síně slávy. Vítězný gól vstřelil „Hrášek“ Javier Hernández.



Sir Alex Ferguson si mohl mnout ruce. Pravda, v zápase o anglický Superpohár, který se hraje pod názvem Community Shield, jde spíš jen o čest, ovšem zrovna v tomhle případě jeho náboj zvyšovala rivalita mezi Chelsea a Manchesterem United. A kromě vítězství 3:1 udělalo skotskému manažerovi radost hned několik jeho svěřenců.

Tak zaprvé – Wayne Rooney už zase nepůsobí jako ztrápený a otrávený muž jako na mistrovství světa. Tam měl být tím, kdo dotáhne Anglii k vysněnému titulu, jenže stejně jako celá reprezentace vyhořel. A přestože ani v souboji s Chelsea nedal gól, což znamená, že se netrefi l od 30. března, už zase byl plný energie.


Dokázal to pět minut před pauzou, když jako honící pes dostihl dlouhý pas nestárnoucího Paula Scholese a poslal ho před bránu, kde střelec úvodní branky Luis Antonio Valencia pouze nastavil nohu. „Jsem rád, že se Wayne, ale třeba i Michael Owen nebo Pak Čisong dostávají do zápasové kondice,“ liboval si Ferguson.

Javier "Chicharito" Hernandez slaví gól do sítě Chelsea Javier "Chicharito" Hernandez slaví gól do sítě ChelseaFoto Reuters

Ještě větší radost však musel manažer United mít z druhého gólu; dal ho čtvrt hodiny před koncem Javier Hernández, mexický útočník s přezdívkou „Chicharito“, což v překladu znamená Hrášek. A maličký forvard má tohle přízvisko i na dresu.

Podle toho, jak se jeho kariéra v United rozjíždí, bude tahle luštěnina dělat soupeřům pořádně špatně – Chicharito se trefi l ve svých třech prvních přípravných zápasech, byť jednou v dresu své mateřské Guadalajary, z níž do Manchesteru přestoupil.

Javier "Chicharito" Hernandez s trofejí pro vítěze Community Shield Javier "Chicharito" Hernandez s trofejí pro vítěze Community ShieldFoto Reuters

A štěstí střelce prokázal i tentokrát, když se čtvrt hodiny před koncem vřítil do šestnáctky Chelsea a Valenciův přízemní centr původně trefi l špatně. Míč se mu však odrazil od nohy do nosu a od něj do brány.

„Chicharito, Chicharito,“ začaly okamžitě skandovat červené hloučky v ochozech Wembley. Fanoušci United mají novou hvězdu. A spokojeností zářil i Ferguson. „Skvělý střelec, do vápna se dostal opravdu rychle,“ chválil malého Mexičana. „Je to veselý kluk a mluví dobře anglicky. Už výborně zapadl do týmu. Ale předpokládám, že takhle už nebude zkoušet dávat góly,“ smál se trefě nosem.

Do třetice se Ferguson mohl radovat v nastaveném čase, když vítězství nad Chelsea ještě zvýraznil Dimitar Berbatov, který zatím žije ve stínu přestupové částky kolem 30 milionů liber, za které na Old Trafford před dvěma lety přestupoval.

A třeba to bude i sezona United – za posledních pět let se až na jeden případ (2006/2007) vítěz Community Shieldu o necelý rok později pokaždé radoval i z mistrovského titulu.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud