31. října 2010 • 13:59

Rozzuřený Redknapp: Gól Naniho? Fraška!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Anglii se nyní nemluví o ničem jiném. Kuriózní gól Naniho, kterým portugalský záložník stvrdil vítězství Manchesteru United nad Tottenhamem (2:0), rozčílil Harry Redknappa. "Byla to fraška. Nani chytil míč do ruky, nechápu, proč se nepískalo," zlobil se po utkání kouč "Kohoutů" na rozhodčího Clattenburga.



Jeden z nejspornějších gólů letošní sezony padl šest minut před koncem utkání. Nani teatrálně padl ve vápně, zkoušel si vymodlit penaltu. Rozhodčí zvedl ruku nad hlavu s jasným signálem: "Vstávej, faul pískat nebudu!".

Gólman Tottenhamu Goméz se chystal rozehrát míč v domění, že sudí zapískal Naniho simulování, případně evidentní ruku portugalského záložníka. Jenže Clattenburg hru nepřerušil, čehož Nani využil. Přiřítil se k nekrytému balonu a poslal ho do sítě. Gól, 2:0 pro Manchester!

Podívejte se na sporný gól Naniho

Kontroverzní Naniho trefa v duelu proti Tottenhamu
Video se připravuje ...


Nasupení hráči Tottenhamu se vrhli k rozhodčímu, ten po krátké konzultaci s asistentem nakonec branku uznal. Manchester si tak ve šlágru anglické ligy připsal důležité vítězství.   

"Clattenburg v tom udělal zmatek. Určitě si najde nějakou výmluvu, třeba že celou situaci pořádně neviděl. Ale měl alespoň Gomézovi ukázat: Hraj dál!" čertil se po utkání Redknapp.

"Bylo to divné. Nikdo nevěděl, co se pořádně děje. V jednu chvíli držel gólman balon v rukou, o pár vteřin později už byl v jeho síti," okomentoval celou situaci Alex Ferguson.

Pokud však sudí hru nepřerušil (což neudělal), Nanimu nic nebránilo, aby se postavil k míči a dal gól. "Nani se jen podíval na rozhodčího, který mu řekl, ať hraje. Co měl dělat jiného, než poslat míč do sítě?" obhajoval jednání svého hráče kouč United.

V diskuzích dávají Ferusonovi za pravdu i fanoušci. "Když rozhodčí nezapískal, Nani mohl hrát. Situaci si měl pohlídat gólman Goméz, který nechal míč volně ležet," myslí si většina příznivců.

"Clettenburg není špatný rozhodčí, ale pro nás je noční můrou. Takhle nás poškodil už podruhé," připomíná Redknapp zápas Tottenhamu na Old Trafford z roku 2005. Stejný sudí tehdy neuznal gól Pedro Mendeze, ač jeho střela evidentně přešla za brankovou čáru Manchesteru.

Tottenham se proti spornému rozhodnutí, díky kterému prohrál na Old Trafford 0:2, nejspíš odvolávat nebude. "Je to pryč, nemá cenu se v tom babrat," odpověděl Redknapp na dotaz, zda klub podá oficiální protest.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud