27. listopadu 2010 • 18:40

Neuvěřitelný Berbatov dal Blackburnu pět gólů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bulharský útočník Manchesteru United Dimitar Berbatov vstřelil pět branek v utkání anglické fotbalové ligy proti Blackburnu. Ten si nakonec ze stadionu Old Trafford odvezl debakl 1:7.



Neporažený Manchester se tak dostal do čela tabulky s náskokem dvou bodů před druhým Arsenalem. Další bod ztrácí mistrovská Chelsea, ale má k dobru nedělní zápas s Newcastlem.

Devětadvacetiletý Berbatov se stal teprve čtvrtým hráčem v historii Premier League, který se v jednom utkání trefil pětkrát. Před ním to dokázali jen Jermain Defoe, Alan Shearer a Andy Cole.

"Nemohu uvěřit, že jsem dal v zápase pět gólů. Kdysi se mi to už jednou povedlo, ale to bylo doma v Bulharsku. Dnes jsem to dokázal v anglické lize," rozplýval se šťastný střelec. "Lidé mají u útočníků tendenci hodnotit pouze počet vstřelených branek. Pro mě je důležitější, jak hraji, ale dnešek byl jen o brankách," dodal Berbatov.

Bývalý fotbalista CSKA Sofia, Leverkusenu a Tottenhamu se poprvé prosadil už v druhé minutě a za United skóroval poprvé po patnácti zápasech od svého zářijového hattricku do sítě Liverpoolu. Další branku přidal Berbatov v 27. minutě a hattrick uzavřel dvě minuty po přestávce.

Čtvrtou branku vstřelil Bulhar v 62. minutě a své střelecké galapředstavení zakončil osm minut nato pátým zásahem. Rodák z Blagojevgradu, který se s jedenácti brankami ujal vedení v tabulce střelců, se v závěru mohl dokonce osamostatnit v historických tabulkách, ale ze své šesté střely v utkání minul branku.

"Rudí ďáblové" na svém hřišti vyhráli čtvrtý ligový zápas za sebou a prodloužili svou sérii bez porážky na 29 soutěžních utkání.

Fotbalisté Arsenalu vyhráli i díky asistenci Tomáše Rosického na hřišti Aston Villy 4:2. Reprezentační kapitán, který v záloze hostů od začátku nahradil zraněného kapitána Ceska Fábregase, našel v 56. minutě přesnou přihrávkou mezi obránci marockého útočníka Marvána Šammacha. Nejlepší střelec Arsenalu prostrčil míč pod padajícím brankářem Bradem Friedelem a připsal si desátou soutěžní branku v sezoně.

Před ním se už v prvním poločase trefili ofenzivní záložníci Andrej Aršavin a Samir Nasri, za domácí v druhé půli dvakrát snížil obránce Ciaran Clark. Vítězství "Kanonýrů" tak definitivně pojistil až v nastaveném čase Jack Wilshere svým premiérovým zásahem v domácí soutěži.

Svěřenci Arséna Wengera vyhráli v Premier League čtvrtý venkovní zápas za sebou a částečně tak odčinili dvě poslední ztráty s Tottenhamem a Bragou v Lize mistrů. V birminghamském Villa Parku Arsenal v lize neprohrál od prosince 1998.

Čtvrtý Manchester City přišel až v nastaveném čase o vítězství na hřišti Stoke a po remíze 1:1 ztrácí na svého vedoucího městského rivala pět bodů. Hosty, kteří vyhráli z posledních sedmi ligových utkání jen dvakrát, poslal do vedení až v 81. minutě obránce Micah Richards. Domácím zachránil bod v druhé minutě nastavení záložník Matthew Etherington.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:
Aston Villa - Arsenal 2:4 (52. a 71. Clark - 39. Aršavin, 45. Nasri, 56. Šammach, 90.+3 Wilshere),Bolton - Blackpool 2:2 (76. Petrov, 89. M. Davis - 28. Evatt, 57. Varney), Everton - West Bromwich 1:4 (42. Cahill - 16. Scharner, 26. Brunt, 76. Tchoyi, 87. vlastní Distin), Fulham - Birmingham 1:1 (53. Dempsey - 20. Larsson), Manchester United - Blackburn 7:1 (2., 27., 47., 62. a 70. Berbatov, 23. Pak Či-song, 48. Nani - 83. Samba), Stoke - Manchester City 1:1 (90.+2 Etherington - 81. Richards), West Ham United - Wigan 3:1 (34. Behrami, 56. Obinna, 75. Parker - 86. Cleverley), Wolverhampton - Sunderland 3:2 (50. Foley, 81. Hunt, 89. Ebanks-Blake - 67. Bent, 77. Welbeck).

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud