12. února 2012 • 22:58

Rozehnal prvním gólem přispěl k přestřelce, ale prohrál 4:5

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český obránce David Rozehnal v této sezoně francouzské fotbalové ligy poprvé skóroval. Jednatřicetiletý stoper svou brankou přispěl Lille k málo vídané přestřelce 4:5 s Bordeaux, za které odehrál 69 minut v základní sestavě reprezentační záložník Jaroslav Plašil.



Lille prohrávalo už od druhé minuty, kdy otevřel skóre útočník Maurice-Belay. Rozehnal srovnal skóre o šest minut později, po rohovém kopu dokázal do sítě dorazit svůj předchozí hlavičkový pokus.

Před vlastní brankou však nedokázal zabránit tomu, aby se prosadili všichni členové útočného tria hostů - Obraniak, znovu Maurice-Belay a po Plašilově pasu také Gouffran.

Domácí se ale nevzdali a tříbrankový náskok soupeře stáhli. Na zásahy Hazarda a Debuchyho navázal Roux a v poslední minutě srovnal na 4:4. Radost na stadionu Lille Metropole však nevydržela dlouho; v druhé minutě nastavení se podruhé v zápase trefil Obraniak a rozhodl o třech bodech pro Girondins.

Pro Lille znamená ztráta všech bodů výrazný problém, na třetí příčce má už desetibodové manko na druhý Montpellier. Před ním se v čele osamostatnil Paris St. Germain, kterému k tomu stačila bezbranková remíza v Nice, jeho první bodová ztráta v novém roce.

Francouzská fotbalová liga - 23. kolo:
Lille - Bordeaux 4:5 (8. Rozehnal, 65. Hazard, 75. Debuchy, 90. Roux - 2. a 50. Maurice-Belay, 17. a 90.+2 Obraniak, 60. Gouffran), Nice - Paris St. Germain 0:0, Toulouse - St. Etienne 0:1 (71. Aubameyang).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud