18. března 2013 • 16:01

Máš problém?! Beckham se chtěl rvát na prokletém stadionu

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stadion Geoffroye Guicharda zůstává pro Davida Beckhama prokletým. Před patnácti lety zde na mistrovství světa zklamal fanoušky svým vyloučením, v nedělním zápase francouzské Ligue 1 mezi Saint-Étienne a PSG se historie málem opakovala. Hvězdný záložník se totiž nechal strhnout emocemi, málem vyvolal bitku a ještě se stihnul pohádat s rozhodčím.



Jako největší padouch se vrátil na místo činu. V roce 1998 potopil v Saint-Étienne David Beckham anglické naděje na postup z osmifinále mistrovství světa, když se nechal se vytočit zákeřně hrajícím Diegem Simeonem.

Za oplácení po faulu kapitána Argentiny viděl červenou a Albion již tradičně po penaltovém rozstřelu proti velikým rivalům vypadl. Viník neúspěchu byl pro ostrovní fanoušky jasný – David Beckham.

A v neděli na stejném místě anglický záložník podobnou scénu málem zopakoval.

VIDEO: Červená pro Beckhama. Takhle byl vyloučen na MS 1998

Už pár chvil po úvodním hvizdu sudího to přitom vypadalo na pohodový zápas bez důvodu k frustraci. PSG šlo proti Saint-Étienne rychle do vedení, v deváté minutě přehodil Javier Pastore brankáře, o deset minut později zvýšil na 2:0 Beckhamův nejslavnější spoluhráč Zlatan Ibrahimovic z penalty.

Jenže ještě před přestávkou o dvougólový náskok pařížský klub přišel po vlastním gólu Alexe a vyrovnání ve druhém poločase dokonal krásnou trefou François Clerc. Svěřence Carla Ancelottiho navíc nerozhněval jen comeback domácích, ale i jejich pořádně tvrdá hra.

Nejvíce anglickou hvězdu namíchla situace, kdy před vyrovnáním útočník domácích Brandão tvrdě přišlápl nohu Beckhamovu parťákovi Thiagu Silvovi a vyhnul se trestu.

Na konci zápasu tak Beckham spolu s Ibrahimovicem dali rozhodčímu Antonymu Gautierovi ostře najevo svůj nelichotivý názor na jeho rozhodování, pak si "Becks" vzal na mušku samotného Brandãa – a naopak.

Brazilský protivník Beckhama nejprve strčil do zad, rozzuřeného veterána pak dokonce chytil pod krkem. To si inzultovaný Beckham nenechal líbit a po útočníkovi se ohnal. Jen intervence kolegů zabránila tomu, aby diváci viděli reprízu vyloučení z mistrovství světa.

VIDEO: Chceš se bít?! Beckham si Brandãovo chování nenechal líbit

Červené kartě se protentokrát vyhnul, stadion Geoffroye Guicharda ale pro Beckhama stejně zůstává prokletým. Jeho PSG na něm zahodilo dvoubrankové vedení, jen tak tak se neporval a neviděl červenou kartu, navíc se zkušený hráč nedočkal ani fotbalového štěstí.

Dvě minuty před koncem zápasu měl totiž šanci rozhodnout pomocí své nejslavnější disciplíny z přímého kopu. Ale jeho střela letěla těsně nad.

To nemyslíš vážně! David Beckham s rozhodčím Gautierem rozhodně nebyl spokojený
To nemyslíš vážně! David Beckham s rozhodčím Gautierem rozhodně nebyl spokojený

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud