22. ledna 2015 • 11:45

Za půl miliardy? Tolik!? Monako koupilo Silvu, Portugalci se diví

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Monako koupilo dvacetiletého portugalského fotbalistu Bernarda Silvu za 15,7 milionu eur (zhruba 439 milionů korun) z Benficy Lisabon. Přestupní částka za mladého hráče, jenž v pátém klubu aktuální tabulky francouzské ligy od léta hostoval, vzbudila v Portugalsku rozruch.



Média v Silvově vlasti považují částku za výrazně nadhodnocenou. Hráč, jenž v minulém ročníku nastoupil za Benficu na pouhých 31 minut v soutěžních duelech, měl podle serveru tranfermarkt.de hodnotu 3,5 milionu eur.

Jiný názor mají fanoušci Benfiky, kteří Silvův prodej neschvalují. Podle jejich názoru jde o jednoho z největších talentů z mládežnické líhně Benfiky v posledních několika letech...

"Ať jde prezident klubu někam. Máme tady hráče s obrovským potenciálem a prodáme ho za pár šupů. Bernando má odjakživa Benfiku v srdci a nedostal jedinou šanci v prvním týmu. Místo toho kupujeme mizerné a podprůměrné cizince," čílí se jeden z fanoušků v diskuzním fóru. A další příznivci mu dávají za pravdu.

V Monaku podepsal Silva smlouvu do roku 2019.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud