14. srpna 2017 • 12:49

Neymar po debutu: Odejít z Barcelony a zemřít? Jsem živý jako nikdy

Autor: Tomáš Macák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O moc lepší nástup do rozjetého „pařížského TGV“ si Neymar představovat nemohl. Vstřelil gól, na jiném měl velký podíl a jeho tým na půdě Guingampu vyhrál 3:0. Po zápase, za který dostal cenu pro nejlepšího hráče utkání, se vyjádřil k negativním komentářům na jeho přestup do Paris St. Germain za téměř šest miliard korun. „Lidé si myslí, že odejít z Barcelony znamená zemřít, ale opak je pravdou,“ řekl Brazilec. 



Byla to obrovská sláva. „Kdyby stadion Roudourou měl 200 000 sedadel, všechna by se zaplnila,“ komentoval první ostrý zápas nejdražšího hráče světa kouč domácího Guingampu Antoine Kombouare.

Vyprodaný stánek vybičoval Neymara k velmi zdařilé premiéře v dresu PSG, ze které si odnášel cenu pro nejlepšího hráče utkání a pozvolna začíná ukazovat, proč za něj pařížský klub vysázel balík v hodnotě 222 miliónů eur (asi 5,8 miliardy korun).

Neymar zářil spokojeností - byl rád za svůj vydařený první zápas, ale hlavně za tři body. „Je vždy důležité dát gól a doufám, že se budu prosazovat více. Chci ale vždy pomoci týmu, to je priorita,“ uvedla nová posila šestinásobného mistra francouzské ligy. Zároveň poznamenal, že do PSG rozhodně nešel jen kvůli penězům. „Lidé myslí, že odejít z Barcelony znamená zemřít, ale opak je pravdou. Cítím se tady živější než kdy předtím. Jsem velmi šťastný. Země, město a tým se změnily, ale fotbal je stejný," řekl po premiéře Neymar.

Šest střel, 88 přihrávek, ale i 33 ztrát míče

Chvála se na něj po zápase jen hrnula. „Bavil všechny,“ řekl po zápase záložník PSG Adrien Rabiot. „Myslím, že ukázal, proč ho PSG chtěl získat. S ním jsme bezpochyby silnější,“ přidal se jeho bývalý parťák z Barcelony a také nová letní akvizice Paříže Dani Alves. „Neymar je skvělý hráč a skvělí hráči se na hřišti vždy navzájem najdou a jsou šťastní, když spolu hrají. A takových fotbalistů máme v našem týmu hodně,“ vysekl poklonu rodákovi ze Sao Paula a také jeho spoluhráčům trenér Emery.

Brazilský poklad skutečně hýřil aktivitou a odměnou mu byl gól a asistence na gól Edinsona Cavaniho. A co říkají podrobnější statistiky? Šestkrát se dostal ke střele, rozdal 88 přihrávek s přesností 76 procent, z nichž sedm bylo klíčových. Neymar se v zápase dostal do 22 osobních soubojů, ve kterých byl úspěšný na 73 %. Drobným škraloupem na prvním „vystoupení“ pětadvacetiletého hráče může být 33 ztrát míče, které ale pramení z jeho častých pokusů o driblink.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud