5. října 2012 • 14:40

Mourinho prosil: Žádnou blbost, Mario. A Balotelli dostal červenou

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | José Mourinho trénoval desítky fotbalistů, ale žádný mu nezatápěl tak, jako nezkrotný Ital Mario Balotelli. "Mohl bych o něm napsat knížku. Žádné drama, ale komedii," popisoval úspěšný kouč v rozhovoru pro televizní stanici CNN.



Mourinho trénoval italského forvarda během své štace v Interu Milán, v jedné šatně s ním strávil dva roky. Často se zlobivým Italem bojoval, občas ho přeřadil do béčka nebo jej radši vůbec nevzal na zápas.

Přesto na současnou hvězdu City vzpomíná v dobrém. "S Mariem byla legrace, mohl bych napsat knížku o 200 stranách," odpověděl Mourinho na dotaz reportéra CNN, kdo je nejproblematičtějším fotbalistou jeho trenérské kariéry.

Současný kouč k Realu dal k dobru i jednu z historek s útočníkem, který v soukromí zlobí mininálně stejně jako na hřišti.

Mourinho připomněl zápas Ligy mistrů ze sezony 2009/2010. Inter Milán hrál v Kazani, ze hřiště ruského celku si odvezl remízu 1:1. Utkání hodně ovlivnilo i vyloučení borce z Mourinhových řad.

Jak jinak, nezkrotného Maria Balotelliho...

VIDEO: Mourinho vypráví historku o Balotellim

Jeli jsme na zápas Ligy mistrů do Kazaně. Všichni mí útočníci byli zranění. Žádný Milito, žádný Eto'o. Měli jsme opravdu problém, Mario byl náš jediný útočník.

Ve 42. nebo 43. minutě dostal žlutou kartu. Když jsme přišli do šatny, čtrnáct z patnácti minut přestávky jsem strávil jenom mluvením k Mariovi.

"Mario, nemůžu tě vystřídat, nemůžu udělat změnu. Nemám na lavičce žádného útočníka. Nikoho se nedotýkej, hraj jen balon. Když přijdeš o míč, nereaguj. Když tě bude někdo provokovat, nereaguj. Když udělá rozhodčí chybu, nereaguj. Mario, prosím!" říkám mu.

Co myslíte, že Mario udělal? 46. minuta a červená karta...

Pozn.: Mourinhova historka je pravdivá, až na dvě drobnosti. Samuel Eto'o odehrál celé utkání, k vyloučení Balotelliho došlo až v 60. minutě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud