18. srpna 2018 • 04:55

Schick, Barák i mladé pušky. Jak jsou na tom Češi před startem Serie A?

Autor: Sport Magazín
Vstoupit do diskuse
0
  • Do Serie A může naskočit sedm českých fotbalistů. Jaká je jejich pozice před startem sezony?Do Serie A může naskočit sedm českých fotbalistů. Jaká je jejich pozice před startem sezony?FOTO: Koláž iSport.cz, Profimedia.cz

    Sedm českých stop najdeme na soupiskách prvoligových italských celků, ale kolik z nich pronikne do základních sestav, není vůbec jasné. Prošlápnout cestu mezi vyvolené bude fuška. Ve všech případech. Serie A startuje dnes!

  • Patrik Schick, AS Řím, 22 let, útočník

    Český útočník Patrik Schick na tréninku AS ŘímFoto Profimedia.cz

    Miliardová investice musí zazářit. V první římské sezoně se vinou zdravotních trablů hledala, teď už však nikdo brát ohledy na nic nebude. Exsparťan si to uvědomuje, v létě individuálně dřel s fitness koučem, v přípravě střílel góly a patřil k nejlepším. Třeba také v utkání s Barcelonou. To je slušný příslib.

    BILANCE V SERII A: 54/13 STARTY/GÓLY

    ANKETA o Serii A: Kdo z favoritů získá titul a bude hrát Schick?
    Video se připravuje ...

  • Ladislav Krejčí, Boloňa, 26 let, křídlo

    Ladislav KrejčíFoto Profimedia.cz

    Odcházel do Itálie s tím, že by se z Boloni mohl odrazit do většího klubu, ale v minulé sezoně pravidelně nehrál ani v ní. Třetí rok na Apeninách si nemůže dovolit prohospodařit. Takže - zpátky do základní jedenáctky a výrazně přidat plusové body za góly a asistence! Jinak bude cena klesat.

    BILANCE V SERII A: 49/1

  • Antonín Barák, Udine, 23 let, záložník

    Český záložník Antonín Barák v dresu italského UdineseFoto Profimedia.cz

    Skok ze Slavie do Udine ustál velice dobře. Usadil v základu, přidal 7 gólů a 4 asistence. Obhájit pozice nebude jednoduché. Už se nemůže opřít o parťáka Jankta, který se přesunul do Janova, a tým se v minulé sezoně tak tak zachránil. V ligové generálce Barák a spol. nestačili na druholigové Benevento a po penaltovém rozstřelu vypadli z domácího poháru.

    BILANCE V SERII A: 34/7

  • Jakub Jankto, Sampdoria Janov, 22 let, záložník

    Jakub Jankto přestupuje do SampdorieFoto Twitter.com @sampdoria

    Z Udine stoupá výš. Chtěl by určitě kopírovat Schickův příběh, který se ze Sampdorie katapultoval do top italského klubu. Charakter má na to dobrý. Jen málokdo z českých hráčů je k sobě tak přísný jako tenhle rychlonožka, který nový klub přijde na 15 milionů eur. V Itálii je od osmnácti let, kdy se tam vydal z dorostu Slavie.

    BILANCE V SERII A: 65/9

  • Stefan Simič, AC Milán, 23 let, obránce

    Obránce Stefan Simič se potkal s Edinem Džekem při nedávném zápase v Serii AFoto Profimedia.cz

    V italském gigantu čeká na šanci. Minulou sezonu strávil na hostování v Crotone. V létě moc příležitostí v A-týmu nedostal. Na hřišti strávil jen 9 minut v závěru utkání na Realu Madrid. Vydobýt si místo v konkurenčním přetlaku bude kumšt. Zároveň moc dobře ví, že potřebuje pravidelnou herní praxi. Nelehká situace.

    BILANCE V SERII A: 9/0

  • Martin Graiciar, Fiorentina, 19 let, útočník

    Martin GraiciarFoto Profimedia.cz

    Už před rokem si ofenzivní talent pojistila Fiorentina, ale ještě ho sezonu nechala zrát v Liberci. Mladý útočník však jaro propásl kvůli zranění. Nyní už je fit a snaží se dostat do nabitého kádru fialek. V přípravě dostal příležitost proti Athletiku Bilbao a Fortuně Düsseldorf, poslední zápas před ligovým startem na Schalke proseděl mezi náhradníky.

    BILANCE V SERII A: 0/0.

  • Roman Macek, Juventus, 21 let, záložník

    Roman Macek hostuje z Juventusu v Cremonese, sezony strávené na lavičce nelitujeFoto Profimedia.cz

    V letní přípravě si podal ruku s Cristianem Ronaldem , ale v zápase se s ním bok po boku nepotká. Bude hrát za juniorku do 23 let, nebo odejde opět na hostování. S áčkem absolvoval letní turné ve Spojených státech, zahrál si dvacet minut proti Bayernu Mnichov, ze střídačky sledoval zápasy s Realem Madrid a Benfikou Lisabon.

    BILANCE V SERII A: 0/0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud