30. října 2008 • 19:34

Beckham se s AC Milán nakonec dohodl

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Anglický záložník David Beckham posílí během přestávky v zámořské lize MLS fotbalisty AC Milán. Hvězda amerického klubu Los Angeles Galaxy se dnes s italským velkoklubem dohodla na podmínkách hostování.



Třiatřicetiletý hráč se k týmu českého obránce Marka Jankulovského připojí 7. ledna a v březnu se do USA vrátí.

O úspěšném jednání s právníky bývalého anglického kapitána informovalo AC Milán na své internetové stránce.

"O své budoucnosti rozhoduje pouze David, a proto se před začátkem MLS vrátí do Ameriky, aby se mohl připravovat s týmem Galaxy," řekl sportovní ředitel AC Umberto Gandini.

Beckham nedávno uvedl, že se do zámoří z Itálie vrátí. Reagoval tak na spekulace, podle nichž se hostování mělo změnit v trvalý přestup.
Beckham se rozhodl vrátit do Evropy kvůli národním týmu.

Po příchodu trenéra Fabia Capella k anglické reprezentaci přišel o stálé místo v sestavě a působením v AC Milán během přestávky MLS se chce udržet v kondici, aby mohl usilovat o místo v kádru pro kvalifikační boje o mistrovství světa v roce 2010.

Šampionátu v Jihoafrické republice by se vyhlášený exekutor přímých kopů rád zúčastnil.

"Každého fotbalistu motivuje fakt, že může hrát za národní tým. To je pro ně ta největší pocta. A u Davida to není jiné," řekl trenér Galaxy Bruce Arena.

Bývalý hráč Manchesteru United a Realu Madrid, který do zámoří odešel loni v létě, nebude během přestávky MLS trénovat v Evropě poprvé. Loni se připravoval s londýnským Arsenalem.

Podle informací italských médií by měl Beckham nosit v Miláně dres s číslem 75, podle roku svého narození. Jeho bývalá čísla jsou v Miláně obsazená. Sedmičku, s kterou hrával v Manchesteru United, nosí brazilský útočník Alexandre Pato, třiadvacítku z Los Angeles má zase záložník Massimo Ambrosini.

Beckham by měl 20. prosince podstoupit v Miláně lékařskou prohlídku a o den později být představen jako nová posila. S AC zavítá i na soustředění v Dubaji, kde má italský celek naplánován jeden přípravný duel. První zápas v dresu "Rossoneri" by mohl odehrát 11. ledna proti AS Řím.

Rodák z Londýna je od roku 1987 prvním Angličanem ve službách AC Milán. Na konci 80. let působili v týmu Ray Wilkins a Mark Hateley.
Beckham má za sebou první kompletní sezonu v MLS.

Byl sice nejlépe placeným hráčem ligy, vstřelil pět gólů, ale ani on nedokázal dotáhnout Galaxy do play off. Los Angeles se do vyřazovacích bojů nedostalo potřetí za sebou.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud