17. listopadu 2008 • 15:12

Živel Cassano: Měl jsem 700 žen!

Autor: Ahmed Chaibi
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Nikdy jsem nepracoval, umím jen hrát fotbal. Sedmnáct let jsem nic neměl a teď to doháním,“ tak Antonio Cassano, útočník Sampdorie a bývalý italský reprezentant, uvádí svoji životopisnou knihu, která míří na předvánoční trh!



Tifosi si zřejmě pošmáknou na drbech ze zákulisí. Šestadvacetiletý Cassano je pověstný divokou náturou a incidenty se spoluhráči i trenéry.

Sex, jídlo a také peníze jsou podle ukázek, kterými nešetří italská média, hlavním tématem Cassanovy knihy „Řeknu všechno“, která za pár dní osvěží předvánoční trh pod Apeninami.

„Čtyři vážné známosti během jedenácti let, to je dost málo, ne?!“ píše italský útočník a vzápětí přiznává, že jeho životem prošly stovky žen. „Možná šest set, možná sedm set a určitě tak dvacet hvězd šoubyznysu,“ láká hráč čtenáře výčtem sexuálních dobrodružství. Dnes žije se sedmnáctiletou přítelkyní Carolinou Marcialisovou, která jej údajně přivedla k rozumu.

„Jasně, že jsem si sex užíval i před zápasy,“ provokuje Cassano. „Pamatujete na naši výhru 4:0 nad Juventusem v únoru 2004? Dopoledne před zápasem jsem si užíval s mojí tehdejší přítelkyní,“ píše Cassano, který v dresu AS Řím tehdy Staré dámě nastřílel dvě branky.

Nejvíc si prý užíval během angažmá v Madridu. „Bydlel jsem v hotelu, bylo to jednodušší, než v Římě,“ vzpomíná. „Nudil jsem se, tak jsem čas trávil po svém. Recepční vždycky zavřeli oči, když jsem šel na pokoj s nějakou kamarádkou. A hotelová služba nám pak nosila dobroty, protože jídlo k sexu patří,“ vzpomíná útočník, kterému se novináři ve Španělsku naučili říkat Tlusťoch.

Madridské angažmá pro Cassana skončilo katastrofálně. Dal sice v prvním zápase gól, jenže pak se ze sestavy postupně vytratil.

„Capello je falešný jako pětka,“ popisuje kouče, s nímž slavil úspěchy v AS Řím, aby se po letech stali nesmiřitelnými nepřáteli v Realu Madrid. „Ten parchant mě jednou s Ronaldem nechal rozcvičovat celý druhý poločas. Tak jsem mu řekl, co si o něm myslím,“ píše útočník.

Spekulovalo se, že je to kvůli nadváze a právě po „rozvičce u čáry“ poprvé prosáklo, že mezi oběma Italy vypukla otevřená válka.

„Nesnášel jsem Gentileho,“ vzpomíná na kouče italské jednadvacítky, v níž brzo skončil. „Del Neri někdy povídal takové kraviny, že mu nikdo nerozuměl, a Spaletti mě jednou tak vytočil, že jsem mu řekl, ať si laskavě uvědomí, že už netrénuje ty trouby v Udinese, ale že je v Římě, kde jsem šéfem taky já,“ píše zase o roztržkách s kouči v AS Řím.

Právě v AS nejvíc kamarádil s Francescem Tottim, který je dodnes ikonou klubu. Mělo se za to, že jejich přátelství skončilo ve chvíli, kdy Cassano prozradil přestupovou dohodu s Realem Madrid.

„Vypadá to, že šlo o peníze,“ komentuje hráčovy vzpomínky deník Tuttosport. „Totti si za účast v jedné televizní show vzal osmdesát procent honoráře, zbytek nechal Cassanovi. To byl zřejmě začátek konce jejich vztahu.“

„Sedmáct let jsem byl chudý, devět let vydělávám pořádné peníze. Takže ještě osm, aby to bylo fifty fifty,“ píše Cassano, který vyrůstal v chudobě v jihoitalském Bari.

„Hráli jsme na ulici a na ty zápasy se normálně sázelo. Vypláceli mi podíl za výhru,“ vzpomíná. Nechal si platit i „startovné“, nastupoval za ten tým, který mu zaplatil víc. „Byl to tvrdý život, zápasy často končily rvačkami, saniťáci a policajti si u hřiště podávali dveře.“

Itálie si Cassana poprvé všimla, když jako sedmnáctiletý dal vítězný gól v utkání s Interem v prosinci 1999. „Za tu trefu jsem dostal od prezidenta klubu golfa. Tajně. Oficiálně se psalo, že jsem ho koupil rodině jako dárek za ten gól,“ přiznává dnes s úsměvem. „Do osmnácti let mi přitom stihli ukrást dvě motorky a tři auta. Jezdil jsem bez papírů.“

Ten gól tehdy změnil jeho život i v jiném směru. „Nebýt fotbalu, byl by ze mě zloděj nebo něco ještě horšího,“ přiznává Cassano.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud