22. prosince 2008 • 13:51

Beckhammánie už ovládá Itálii

Autor: Marek Bílek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zažili to v Anglii, Španělsku i v USA. Teď se na pár týdnů „Beckhammánie“ přesouvá do Itálie. Záložník David Beckham totiž v sobotu prošel zdravotními testy a od ledna do března příštího roku stráví na hostování v AC Milán.



„Miluji Itálii a jsem šťastný, že jsem tady,“ pronesl třiatřicetiletý anglický reprezentant, když se poprvé představil na tiskové konferenci v Miláně. Beckham přichází na hostování v týdnech, kdy se americká MLS, v níž nastupuje za Los Angeles Galaxy, nehraje.

Na své premiérové tiskové konferenci promluvil italsky, i když se omlouval, že řeč ještě příliš neovládá. „Teprve se učím,“ sdělil. Pro Milán představuje Beckham další z hvězd do kádru. K Maldinimu, Nestovi, Gattusovi, Pirlovi nebo Kaká přibude nové velké jméno.

Otázkou zůstává, jak dlouho Beckham v Itálii vydrží. Oficiálně se zatím mluví o dvou měsících, jenže už se začíná spekulovat o tom, že by tak brzy nemusel Itálii opustit. „Ne, patřím Los Angeles Galaxy a vrátím se tam,“ uvedl hráč.

David Beckham na stadionu AC Milán zdraví fanoušky.Foto ČTK/AP

Šéf AC Milán Adriano Galliani připustil, že by se rád ještě s anglickým záložníkem v jednom klubu potkal. „Věříme, že tu Beckham zanechá nesmazatelnou stopu. Příští rok si spolupráci můžeme zopakovat a možná i na delší dobu,“ naznačil.

Do Milána se přesunul kvůli anglické reprezentaci. Její kouč Fabio Capello totiž naznačil, že důvěru dostanou hráči, kteří budou pravidelně ve svých klubech nastupovat. „Všichni vědí, jak moc pro mě znamená, když můžu nastoupit za svou zem. I kdyby to mělo být jen na pět nebo deset minut,“ přiznal Beckham.

Jeho premiérové představení v Miláně ukázalo, v čem je hráčův další potenciál a přínos pro klub. Beckham představuje chodící reklamu na fotbal. Jeho postava přitahuje masy fanoušků a AC Milán si slibuje, že se v příštích dnech výrazně zvedne tržba z prodeje klubových suvenýrů s číslem 32. To bude nosit Beckham na zádech červenočerného dresu.

Třiatřicetiletý záložník se v prvním utkání v italské lize představí až v lednu, ale už jeho sobotní tiskové konference se zúčastnilo 150 novinářů a před sálem čekala v mrazivém podvečeru spousta fanoušků.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud