26. prosince 2008 • 11:39

Mourinho chce, aby se Beckhamovi nedařilo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Interu Milán José Mourinho je rád, že v italské lize bude působit hvězdný záložník David Beckham, protože to podle něj zvedne prestiž Serie A.



Portugalský kouč si však zároveň přeje, aby se anglickému fotbalistovi příliš nedařilo, protože bude hrát za konkurenční AC Milán.

"Jsem moc spokojený. Chci, aby liga, v které trénuji, byla nejlepší, důležitá a sledovaná po celém světě," řekl Mourinho v rozhovoru pro oficiální internetové stránky klubu.

"Mít tady Davida Beckhama je fantastické. On je totiž víc než fotbalista. Dostal se za hranice sportu, a proto věřím, že k lize přitáhne velkou pozornost. Ale samozřejmě doufám, že se mu nebude příliš dařit, protože hraje za nepřítele," dodal.

Beckham bude v AC Milán hostovat od ledna do března během přestávky zámořské MLS, v níž hraje za Los Angeles Galaxy. "V Itálii určitě děláme věci dobře, protože liga je mnohem lepší než loni. Beckham, Ronaldinho, Ibrahimovic jsou hráči, které v lize potřebujeme, abychom ji dobře prodali v zahraničí," prohlásil Mourinho.

Právě Ibrahimovic je podle pětačtyřicetiletého trenéra nejlepším fotbalistou světa. "Opravdu si to myslím. Při vší úctě ke všem skvělým fotbalistům po celé planetě, on je nejlepší," řekl na adresu švédského útočníka Interu.

"Nikdy jsem neviděl 196 centimetrů vysokého fotbalistu, který by byl tak rychlý a mrštný. Fotbal je v jeho podání opravdu nádhera," prohlásil Mourinho.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud