30. května 2009 • 21:29

Crespo se loučí s Interem, jde do Janova

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinský útočník Hernán Crespo přestoupil z týmu italského mistra Interu Milán do FC Janov. Bývalý nejdražší fotbalista světa v pátém celku letošní sezony podepíše smlouvu na dva roky.



Uvedl to prezident Janova Enrico Preziosi s tím, že současně z Interu přijde portugalský záložník Ricardo Quaresma.

Třiatřicetiletý Crespo patří k nejlepším kanonýrům italské ligy. Od roku 1996, kdy zamířil z River Plate do Parmy, v ní nastřílel 177 branek. Dalších 25 gólů přidal během angažmá v londýnské Chelsea. V poslední sezoně se mu však příliš nedařilo, když za Inter nastoupil k 13 zápasům a vstřelil tři góly. I proto se Inter rozhodl s Crespem neprodloužit smlouvu.

Největší slávu Crespo prožíval v roce 2000, kdy za 56 milionů dolarů (tehdy asi 1,7 miliardy korun) přestoupil z Parmy do Lazia Řím a stal se nejdražším hráčem historie. Od té doby ho výší přestupní částky překonali jen Zinedine Zidane a Luis Figo. Poté oblékal dresy Interu Milán, Chelsea a AC Milán.

Trojnásobný italský mistr, vítěz anglické ligy a Poháru UEFA by měl v ambiciózním Janově nahradit krajana Diega Milita, který minulý týden podepsal přestup právě do Interu, kam zamíří spolu se záložníkem Mottou. O Crespa stála i Fiorentina, ale nabízela nu jen roční smlouvu, proto si Argentinec vybral Janov.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud