31. května 2009 • 20:14

Nedvědův agent: Byla by škoda, aby končil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Nedvěd tvrdí, že s velkým fotbalem končí a dres žádného klubu už nikdy neoblékne. Nedělní zápas Juventusu s Laziem Řím považuje za rozlučkový, ale jeho italský agent Mino Raiola se s Nedvědovým rozhodnutím nehodlá smířit.



Chystá se před hráče předstoupit s trumfy, které jej nakonec přimějí plány přehodnotit. "Pořád doufám, že neskončí," řekl Raiola po skončení utkání v Turíně českým novinářům.

"Budu dělat všechno pro to, abych ho přesvědčil o opaku. Pořád si myslím, že bez problémů může pokračovat. Nemá zdravotní problémy, zůstává nejlepším hráčem Juventusu a je ve formě, jako když v roce 2003 vyhrál Zlatý míč. Takže by to byla velká škoda," uvedl Raiola, který s Nedvědem spolupracuje od začátku jeho angažmá na Apeninském poloostrově, kam přišel v roce 1996 do Lazia Řím ze Sparty. "Jisté je, že Pavel svoji budoucnost začne řešit od zítřka (pondělí)," podotkl.

Nedvěd: Jako hráč se už nevrátím
"Juventus se ti klaní, Pavle"

Raiolu prý neznepokojuje ani skutečnost, že Nedvěd dnes ohlásil definitivní konec. "Vždyť všichni víme, jaký Pavel je. O uzavření kariéry mluví poslední tři roky a pokaždé si to rozmyslel. Snad to udělá i teď, protože vím, jak moc by mu fotbal chyběl. Je to jeho život, chvíli si teď odpočine doma, ale na gauči sedět nevydrží, bude z toho unavený. Po deseti dnech zase bude chtít začít s trénováním. Je to robot," uvedl Raiola s úsměvem.

"Pamatuju si, jak před lety v Lize mistrů dostal ránu do hlavy na Realu. A z nemocnice mi po pár dnech volal, že tam chce jezdit na rotopedu," připomněl čtyři roky starou historku o Nedvědově nezdolnosti.

Až se Raiola vypraví na setkání s Nedvědem, může mu prý předložit řadu zajímavých nabídek. Ze Spojených států, Arabského poloostrova, Anglie, Španělska, ale také Itálie. "Pavel může jít hrát kamkoliv. Protože když zvládá italskou ligu, která je nejtěžší na světě, prosadí se úplně všude. A fyzičku má i v šestatřiceti letech stále fenomenální," prohlásil Raiola.

Pavel Nedvěd se loučí.
Pavel Nedvěd se loučí.


"Na druhou stranu je Pavel velký klubista. Ve velkém fotbale prošel jen tři, čtyři kluby. To rozhodování, kam jít dál, by asi bylo složité. Rozhodně to není tak, že by šel za penězi," řekl agent.

Nevyloučil ani možný přestup do některého z italských klubů. Zájem už ohlásilo Lazio, Nedvědův zaměstnavatel z let 1996-2001. Ve hře podle Raioly zůstává i pokračování v Juventusu, což ale po dnešní velké rozlučce fanoušků s Nedvědem působí až utopicky.

Navíc se hovoří o tom, že Nedvěd před několika dny zavrhl prodloužení smlouvy s Juventusem kvůli tomu, že dostal špatnou finanční nabídku. "Vůbec ne, o penězích to nebylo. Bylo to prostě Pavlovo rozhodnutí," uvedl Raiola. "Když Pavel bude chtít pokračovat v Juventusu, není problém," řekl překvapivě.

Nakonec připustil i variantu, že se už opravdu Nedvěd jako špičkový fotbalista na trávníku neobjeví. Dokáže si jej prý představit i v jiných rolích. "Třeba bude v Juventusu působit jako asistent trenéra, nebo u mládeže. Jsem přesvědčený, že může být i jako trenér zase nejlepší na světě. Ví, jak se má fotbal dělat, rozumí tomu jako málokdo," dodal Raiola.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud