5. června 2009 • 19:38

Juventus dál povede Ciro Ferrara

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ciro Ferrara zůstává trenérem fotbalistů Juventusu. Bývalý italský reprezentant převzal tým původně pouze na poslední dva ligové zápasy po odvolaném Claudiu Ranierim a dnes byl potvrzen jako hlavní kouč i pro další sezonu.



Pod vedením dvaačtyřicetiletého Ferrary Juventus závěrečné dva duely vyhrál a zajistil si tak druhé místo v tabulce zaručující přímý postup do Ligy mistrů. Po posledním utkání proti Laziu se s kariérou rozloučil bývalý Ferrarův spoluhráč Pavel Nedvěd, v týmu zůstal ještě obránce Zdeněk Grygera.

Devětačtyřicetinásobný reprezentant Ferrara dosud působil jako jeden z asistentů trenéra národního týmu Marcella Lippiho a v turínském velkoklubu měl na starosti systém mládeže.

Za Juventus odehrál Ferrara v letech 1994-2005 přes 300 zápasů a získal s ním pět mistrovských titulů, přičemž o další přišel po odhalení skandálu s ovlivňováním zápasů. Jako mladík vyhrál navíc Ferrara dvakrát ligu v rodné Neapoli v týmu kolem hvězdného Diega Maradony.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud