Michal Koštuřík
22. srpna 2009 • 02:00

Startuje Serie A – jaká bude bez Nedvěda?

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zapomeňte na chvíli na klopýtání Manchesteru United či první Ronaldovy góly v dresu Realu Madrid. O pozornost se hlásí italská Serie A. Že to bez Nedvěda, Kaká či Ibrahimovice nebude ono? Se soudy počkejte, letošní ročník slibuje velké drama.



Obměnila se jména v sestavách i na střídačkách. Milánský AC vede Brazilec Leonardo, Juventus Ciro Ferrara.

Hlavní téma ale zůstává před dnešním startem stejné jako v předchozích letech. Obhájí Inter Milán titul? A když ne, kdo po něm převezme nadvládnu nad Apeninským poloostrovem? Juventus? AC Milán? AS Řím?

„Já přeji scudetto Juventusu. Podle mě si ho zaslouží,“ prohlásil Marcello Lippi, kouč italské reprezentace.

Tímto sdělením naštval Josého Mourinha, stratéga Interu. Jejich svár plnil několik dní italské noviny. „Lippi neprokázal dostatek respektu k našemu mužstvu. Nebylo to od něj férové. Kdo tady obhajuje titul?“ reagoval příkře Mourinho.

Věhlasný kouč mistrů světa poté svůj názor rozvedl. „Juventusu fandím, protože je v jeho týmu několik italských reprezentantů. A když se jim bude dařit v lize, bude to pozitivní i pro squadru azzurru. O nic víc mi nejde,“ dodal Lippi.

Hráči konkurenčních týmů se přikláněli na Lippiho stranu.

„Řekl své přání, na což má právo. V Juventusu má Lippi šest nebo sedm reprezentantů, zatímco v Interu je pouze Matterazzi,“ připomněl Gennaro Gattuso, záložník AC Milán, jehož klub se bude muset obejít bez Kaká.

„Mě vůbec nezajímá, co říká Mourinho,“ ušklíbl se brankář „staré dámy“ Gianluigi Buffon.

Jedno je jisté, svrhnout vládu Interu, byť v létě posiloval ve velkém, bude přetěžké. I bez střelce Ibrahimovice má nejsilnější kádr. „Získal třeba nejlepšího stopera na světě Lúcia,“ uvedl internacionál Marco Tardelli.

Další nováčci? Eto´o, Motta, Milito, Arnautovic. A to není vše. Šampion intenzivně jedná o příchodu ofenzivního záložníka Wesleyho Sneijdera z Realu Madrid. „Je dost možné, že jej získáme,“ připustil šéf klubu Massimo Moratti.

„Nemůžu si pomoct, ale s posílením týmu jsem spokojení. Tohle je můj nejsilnější Inter. Jsme jiní než v minulé sezoně. Zisk pátého titulu pro mě bude mít stejnou cenu jako výhra v Lize mistrů,“ tvrdil.

Juventusu bez Pavla Nedvěda má dodat kreativitu brazilský špílmachr Diego, meganákup z Werderu Brémy. „Juventus je možná momentálně v lepší formě než my,“ domníval se Lúcio.

„Inter je favoritem, ale těsně za ním vidím Juventus. AC Milán a AS Řím, to jsou pro mě trošku tajemné týmy. U nich je pořád moc otazníků,“ sdělil slavný trenér Arrigo Sacchi.

Elitní čtyřku by mohly prohánět především ambiciózní FC Janov, stabilní Fiorentina, posílená Neapol či Lazio Řím, čerstvý vítěz italského Superpoháru. Nováčky jsou Bari, Parma a Livorno.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud